Köysel Dönüşüm İçin 2 Köyde Başlatılan Çalışmalar Tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından köylerdeki sağlığı tehdit eden yapıların ortadan kaldırılabilmesi adına 2 köyde başlatılan “Köysel Dönüşüm” projesi tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, köylerdeki kimliği olmayan ve sağlığı tehdit eden yapıların ortadan kaldırılabilmesi adına Köysel (Kırsal) Dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Yöresel mimari ile modern mimarinin harmanlanmış olduğu bu projede, 2 örnek köyün çalışmaları tamamlandı.

Bir takım basın mensupları tarafından Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, köy toplulaştırma, köy nakli, doğal afet ve köy geliştirme alanı gibi nedenlerden ötürü bölünmüş olan köylerin yeniden toparlanması projesi çerçevesinde Türkiye genelindeki 24 şehirde yer alan toplamda 90 köyde iskan çalışmaları sürdürülüyor.

Proje kapsamında kırsal dönüşüm ve iskan çalışmalarının gerçekleştirildiği köylerin yöresel, sosyal ve kültürel özellikleri dikkate alınarak, inşa edilecek olan konutların yanında bir de tandır evleri, süt sağım alanları, taş fırınlar, atölyeler ve ibadethanelerin yer alacağı yapılar da inşa edilecek.

2018’de 4 Bin 500 Köy Evinin Dönüştürülmesi Planlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yine proje kapsamında inşa edilen yapıların tümü güneş enerjili, çevre dostu ve yalıtımlı olacak şekilde tasarlanarak, köysel dönüşüm çerçevesinde 2017’nin sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanan 4 bin civarında evden yaklaşık olarak 750 adedinin sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Bakanlık tarafından önümüzdeki yıl için hedeflenenin ise köysel dönüşüm kapsamında toplamda 1 milyar 71 milyon 599 bin TL yatırım maliyeti ile 4 bin 500 adet konutu döndürmek olduğu ifade ediliyor.

Kureyşler ve Gücüksu Köyü’nde Çalışmalar Tamamlandı

Kırsal Dönüşüm projesi kapsamında örnek köy olarak bahsi geçen Kahramanmaraş ‘ın Göksun kazasına bağlı Gücüksu’da ve Kütahya’nın Aslanapa kazasına bağlı Kureyşler Köyü’nün olduğu ve bu 2 köyde çalışmaların tamamlandığı da ifade ediliyor. Hatta bunun ile beraber Kureyşler Köyü sakinlerinin yeni dönüştürülmüş olan köylerine yerleştikleri de açıklamalarda yer alıyor.

1 Görüş

  1. Köyler bu halleriyle de güzel ama modernleşmeleri güzel olacaktır. En iyisi köy hayatı ama iş güç merkezde naparsın mahkum kalıyor insan kalabalığa.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.