İzmir Kentsel Dönüşümde Vites Yükseltti!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında bir hayli hız yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere, Örnekköy ve Ege Mahallesi’nde ihale hazırlığı yapıyor.

Sağlıksız yapılar ve çarpık kentleşmeye karşı İzmir’in farklı bölgelerinde “yüzde 100 uzlaşıyla” dönüşüm faaliyetlerine devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi dönüşümün ilki olan Uzundere’deki 1. Etabın yapılarında son ayaklaştı. İzmir’in yerel yönetimi bugünlerde yeni ihalelere hazırlanıyor. Uzundere 2. Etap ve Ege Mahallesi 1. Etap kat karşılığı kentsel dönüşüm için 21 Aralık’ta, Örnekköy kentsel dönüşüm projesi için de yine kat karşılığı yapım ihalesine 28 Aralık’ta çıkacak.

Çalışmalarında düzenli kentleşme, kentin eskiyen bölümlerinin yenilenmesi, restore edilmesi, kültürel dokunun muhafaza edilmesi ve İzmir halkının yaşam kalitesinin artırılması gibi amaçlar edinen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’deki 18 hektarlık, Ege Mahallesi’ndeki 70 bin metrekarelik ve Uzundere’deki 32 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi hayata geçirecek.

Ege Mahallesi ve Uzundere 2. Etap İçin İhaleler Aynı Gün Gerçekleştirilecek

Uzundere’de gerçekleştirilecek olan 2. Etap için kat karşılığı anahtar teslim ihalesi 21 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Proje kapsamında 2. Etapta 67 bin 353 metrekarelik proje alanı, 12 adet blok, 422 adet konut ve 40 adet ticari birim olmak üzere totalde 462 adet bağımsız birim inşa edilecek. Bu projenin ihalesi ile aynı gün Ege Mahallesi 1. Etap projesi için de ihaleye çıkılacak. Bu projenin ihalesinde katılımcı firmalar toplamda 9 bin 319 metrekarelik bir ada üzerinde inşa edilecek olan ofis, ticaret, konut bloğu ve 2 adet konut B bloğu için teklif verecekler.

Örnekköy’de de Bir İletişim Merkezi Açıldı

Örnekköy’de, diğer bütün projelerde olduğu gibi bölge halkını bilgilendirmek adına bir İletişim Merkezi açıldı. 28 Aralık tarihinde ihalesi gerçekleştirilecek olan Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, mevcut bulunan yıpranmış ve sağlıksız yapıların yerine, toplamda 6 farklı daire tipiyle 3 bin 520 adet konut ve 338 adet işyeri inşa edilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.