İstanbul’un Bu Bölgeleri Kazandırıyor!

Tüm Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ederken, İstanbul’da daha çok değerli bölgelere öncelik tanınıyor. Evi kentsel dönüşüm kapsamına giren İstanbullular güvenilir bir firma ile anlaşma sağladıkları takdirde, mevcut evlerinin 10 katı fazla değerde bir eve sahip olabilirler.

Ülke genelinde çalışmaları sürdürülen kentsel dönüşümün asıl hedefi, milyonlarca riskli yapının yenilenerek daha sağlamlaştırılması idi. İstanbul’da da çalışmaları aralıksız olarak devam eden kentsel dönüşümde, daha çok değerli olan bölgelere ağırlık veriliyor. İstanbul’un o değerli bölgelerinde yaşayıp ev sahibi olan vatandaşlar, kentsel dönüşüm sayesinde daha çok değerli bir mülke kavuşuyorlar.

Bu kapsamda evini yeniletecek doğru ve güvenilir bir firma ya da müteahhit ile anlaşan ev sahipleri, eski evinin yerine 10 katı daha değerli bir konuta sahip olabiliyor.

Bir takım basın mensupları tarafından konu ile alakalı olarak yapılan haberlerde, İstanbul’daki ev sahiplerinin en çok pay aldığı bölge Kadıköy’ün Fikirtepe mevkisi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının 5 yıl öncesinde başladığı Fikirtepe’de epey zamandır işi bilmeyen firmalar ve imar planlarında yaşanan aksaklıklardan dolayı müteahhitlerin bazıları evlerini teslim ederken, bazıları ise iflas etmek durumunda kalınca ev sahipleri mağdur oldu. Güvenilir ve işinin ehli olan müteahhit ve firmalarla anlaşan mülk sahipleri ise kentsel dönüşümden bir hayli karlı çıktı.

Kentsel dönüşümde karlı çıkan diğer bölgeler ise şu şekilde;

  • Bomonti

Bu bölgede 100 metrekare alanı olan vatandaşa en az 2 adet daire düşüyor.

  • Yenisahra

Bu bölgede evini kentsel dönüşüme sokan bir vatandaş 1 – 1,5 milyon lira değerinde bir eve sahip olabilecek.

  • Fikirtepe

Fikirtepe’de 100 metrekarelik bir arsa payı olan kişi 2 milyon lira değerinde bir eve sahip olabilecek.

  • Maltepe

Bu bölgedeki konutların metrekaresi 3 – 4 bin arasında değişirken manzaralı konutların metrekaresi ise 5 – 6 bin arasında değişiyor.

  • Kadıköy

Kadıköy’de yeni inşa edilen evlerin metrekareleri 2 bin 800 ile 4 bin 500 dolar arasında değişiyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.