İstanbul Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hızlanacak mı?

Son dönemlerde inşaat sektörünü ve gayrimenkul sektörünün en önemli konularından biri kentsel dönüşüm oldu.

İstanbul Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Hızlanacak mı?

Son dönemlerde inşaat sektörünü ve gayrimenkul sektörünün en önemli konularından biri kentsel dönüşüm oldu.

Kentsel dönüşüm, özellikle son zamanlarda meydana gelen deprem sıklıklarından sonra kesinlikle yapılması uygulanmaması gerekiyor. Hayatımızda çok önemli olan bu süreç daha sağlıklı yapılarda, daha güvenilir oturmamıza yardımcı oluyor. Geçtiğimiz dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ülke genelinde önümüzdeki 15 yıllık süre zarfı boyunca toplamda 7,5 milyon yapının kentsel dönüşüm kapsamında yenileceği hakkında açıklamalarda bulunmuştu.  Söz konusu yenilenmelere ilişkin olarak kentsel dönüşümün en çok payı İstanbul’da. Yalnızca İstanbul baza alınıp inceleme yapıldığı zaman 1 yılda 200 bin tane binanın yenilenmesi söz konusu.

İstanbul Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakan Mehmet Özhaseki ile beraber ilk sırada Fikirtepe yer almak üzere İstanbul Kentsel Dönüşüm çalışmalarını baştan aşağıya incelediklerini, masaya yatırdıklarını belirtti.

İstanbullulara Müjde! Kentsel Dönüşüm Hızlanıyor!

Bakan Mehmet Özhaseki ile buluşmasında sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağı müjdesini veren İBB Başkanı Kadir Topbaş, tüm çalışmaları tek ten incelediğini, bunu bilhassa söylemek istediğini, bir dakikalarının ya da bir saniyelerinin boş geçmediğini, ister yağmur ister çamur farketmeden gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

İstanbul’a 105 Milyar Lira Değerinde Yatırım!

Son 13,5 senede İstanbul’da toplamda 105 milyar lira değerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Topbaş, yalnızca metro yatırımlarının 36 milyar lira değerinde olduğunu, bu rakamların çok büyük olduğunu ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.