Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Projesi Neden 2. Kez İptal Edildi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre Eyüp – Pierre Loti – Miniatürk Teleferik Projesi iptal edildi.

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Haliç’in iki yakasını birleştirecek olan Eyüp – Pierre Loti – Miniatürk Teleferik Hattı Projesi’nin ihalesi iptal edildi. Basın organları tarafından konuya istinaden yapılan haberlerde, proje ihalesinin iptal edilme nedenlerinden biri olarak, yine Haliç’te hayata geçirilmesi planlanan Haliç Leonardo da Vinci Yaya Köprüsü Projesi’nin negatif yönde etkileyecek olması gösteriliyor.

İptal edilen bu proje ile beraber İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakan Kadir Topbaş’ın Sefaköy – Başakşehir Havaray Projesi ve Haliç Sualtı Karayolu Tüneli Projesi’nden sonra 3. projesi oldu.

İBB Tarafından Açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafında Eyüp – Pierre Loti – Miniatürk Teleferik Hattı Projesi’nin ihalesinin iptal edilmesi hakkında bir takım açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda, bu proje kapsamında mevcut bulunan 6 numaralı direğin Haliç Leonardo da Vinci Yaya Köprüsü Avan Projesi çerçevesinde inşa edilmesi planlanan köprüyü negatif yönde etkileyeceğinden dolayı, söz konusu olan direğin köprü ile Mevlevihane arasına yerleştirilmemesinin talep edildiği ifade edildi. Bölgede hayata geçirilmesi planlanan köprü projesi ile entegre edilecek alanların doğru planlanmasından dolayı meydana gelen gereklilikten ötürü Eyüp – Pierre Loti – Miniatürk Teleferik Hattı Projesi’nin yeniden revize edilmesine gerek duyulduğu ifade edilen açıklamada, projenin revize edilmesinde inşaat süresinin ve maliyetlerinin de değiştirilebileceği dile getirildi. Bahsi geçen projenin düzenlenmesi gereken sistemin tamamı göz önünde bulundurulduğunda, projenin mevcut halinin kanundaki ilgili maddeler gereğince iptaline karar verildiği de açıklamalara eklendi.

Projenin İptali İlk DEğil

Söz konusu olan bu proje, geçtiğimiz yıl ihaleye açılmış, Avusturya ve Türk ortaklı bir şirketin kazanmasının ardından 2 ay sonra iptal edilmişti. Gerçekleştirilen bu iptal kararı 2. Kez yaşandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.