Ev Sahipleri Dikkat! Ruhsat Almadan Öğrencilere Kiralık Ev Verilmeyecek!

Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) açıklanması sonrasında üniversite öğrencilerini ve ailelerini ev bulma telaşı sarmış durumda.

Ev Sahipleri Dikkat! Ruhsat Almadan Öğrencilere Kiralık Ev Verilmeyecek!

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) açıklanması sonrasında üniversite öğrencilerini ve ailelerini ev bulma telaşı sarmış durumda.

Büyükşehirlerde şimdiden kiralık ev arayışları başladı. Öğrenciler yurt bulamadıklarından kiralık evlere yönelmeye başladılar. Öğrencilerin ev arayışlarından dolayı da emlak sektörü canlanmaya başladı. İstanbul’da üniversitelere yakın bölgelerdeki kiralık evlerin sayısında şimdiden azalma olmaya  başladı. Açıklanan verilere göre bu seneki İstanbul kiralık ev bakan öğrencilerin sayısı 100 bin olması beklenmekte.

Yönetmelik Değişti! Ruhsat Zorunluluğu Geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Özel Öğrenci Barındırma Hizmetleri Yönetmeliği’ne ilişkin olarak, öğrencilere hizmet veren konaklama yerlerinin izinlerinde ve ruhsat işlemlerinde yeni dönem başlamakta. Hazırlanan yeni yönetmelik kapsamında; öğrencilere konaklama çerçevesinde hizmet veren işletmelere ek olarak ev sahipleri de il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden ruhsat almak zorundalar.

Ev Sahipleri Dikkat! Ruhsatsız ve İzinsiz Öğrencilere Kiralık Ev Verilmeyecek!

Bakanlık tarafından yeni hazırlanan yönetmeliğe göre; ortaokul, imam-hatip ortaokulu, orta öğretim kurumları ile yüksek öğrenim gören öğrenciler için konaklama hizmeti veren yurt, apart, pansiyon ya da stüdyo daire zaten öncesinde de olduğu gibi izin ve ruhsat almak zorundalardı. Ancak yeni yönetmelik kapsamında artık apartman dairesi sahibi olan vatandaşlar da bu kapsamda yer alıyor. Bu ne demek oluyor? Yani ev sahipleri Bakanlıktan izin ve ruhsat almadan üniversite öğrencilerine kiralık ev veremeyecekler.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.