Ev Alanların Yarısı Senet Kullanıyor!

Türkiye İş Bankası'nın desteği ile hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi ile REIDIN Emlak Endeksi temmuz ayı raporlarının sonuçları açıklandı.

Ev Alanların Yarısı Senet Kullanıyor!

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi ile REIDIN Emlak Endeksi temmuz ayı raporlarının sonuçları açıklandı.

Açıklanan verilere göre ülke genelindeki konut satışları incelendiği zaman Temmuz ayı ile Haziran ayı kıyaslandığından yüzde 0,74 oranında artış meydana geldi.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi raporuna göre kıyaslama yapıldığında yüzde 0,29 oranında fiyat artışı söz konusu olurken, 2016’nın aynı zamanı ile kıyaslandığında yüzde 3,41’lik artış söz konusu oldu. Endeksin başladığı tarihle kıyaslama yapıldığında yani 2010 senesinin Ocak ayı dönemi ile yüzde 75,70’lik artış söz konusu.

Anadolu Yakası Avrupa Yakası’na Göre Daha Çok Konut Sattı!

Temmuz ayı döneminde markalı konut projelerinin satışları incelendiği zaman Anadolu bölgesinde yüzde 0,11 oranında, Avrupa bölgesinde ise yüzde 0,35 oranında artış söz konusu oldu. Yine endeksin başladığı tarih ile kıyaslama yapıldığında ise Anadolu Bölgesi’ndeki markalı konut projelerinin satışları Avrupa Bölgesi’ne göre yüzde 10,9 oranında arttı.

Ev Alanların Yarısı Senet Kullanıyor!

2017 Temmuz ayı dönemindeki konut satışlarında peşinat kullananların sayılarına bakıldığında Haziran ile kıyasladığımız zaman 1 puan değerinde azaldı ve yüzde 20 oranında, senet kullananlar ise2 puan düşüş yaşayarak yüzde 50 oranında gerçekleşti. Banka kredisi kullanarak ev sahibi olanlar ise 3 puan yükseldi ve şuanda yüzde 30’una tekabül ediyor.

Yine temmuz ile haziran kıyaslandığı zaman 1+1 tip konutlarda yüzde 0,06 oranında satın alma, 2+1 tip konutlarda yüzde 0,34 oranında, 3+1 tip konutlarda yüzde 0,34 oranında, 4+1 tip konutlarda ise yüzde 0,13 oranında satın almalar artış gösterdi.

Markalı konut projelerinin satış işlemlerinin yüzde 4’lük kısmı yabancılara gerçekleşti. Yabancıların tercih ettiği konut tiplerindeki çoğunluk ise 1+1 evler oldu.

Ayrıca temmuz ayında en fazla konu satışının yapıldığı il Aksaray, en az konut satışının yapıldığı il ise Kars oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.