ESK Şimdide Tavuk İşine El Attı!

Son dönemlerde anlaşmış olduğu iki farklı market zinciri ile vatandaşa ucuz et tüketimi imkanı sunan Et ve Süt Kurumu, şimdide tavuk eti işine el atarak dondurulmuş tavuk eti ürünleri satılacağını açıkladı.

Et ve Süt Kurumu tarafından resmi sitesinde konu ile alakalı olarak yapılan bir açıklamada, bundan böyle dondurulmuş tavuk göğüs, dondurulmuş tavuk gövde ve dondurulmuş uçsuz tavuk kanat ürünleri satışı yapılacağını duyurdu.

Resmi Gazete’de konu ile alakalı olarak verilen ilana göre, Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü bünyesindeki Erzincan Tavuk Kombinası Müdürlüğü tarafından üretimi yapılan yaklaşık olarak 750 ton civarındaki dondurulmuş olan tavuk göğüs ve yine 750 ton civarındaki dondurulmuş olan tavuk göğüs ile beraber 325 ton civarında dondurulmuş olan uçsuz tavuk kanat ürünleri teklif verme yöntemi ile satışa çıkarılacak.

Teminat Ödemeyen Teklifler Geçerli Olmayacak

Yine Resmi Gazete’de yer alan ilana göre 20 Aralık Çarşamba günü, öğleden sonra saat 2’ye kadar, tavuk ürünlerinin satışı için verilecek olan tekliflerin kapalı bir zarf içerisinde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Evrak ve Arşiv Şube Müdürlüğüne iletilecek. Teminat ücreti ulaştırılmayan teklifler geçerli kılınıp değerlendirilmeyecek. Söz konusu olan teminat ücretleri ise yapılan açıklamaya göre, tavuk gövde eti için 175 bin Türk Lirası, gövde tavuk eti için 150 bin Türk Lirası ve uçsuz tavuk eti için ise 115 bin Türk Lirası.

İsteyenler Kombina Depolarını Gezebilecek

Teklif verenler talep ettikleri takdirde, tavuk üretiminin gerçekleştirildiği Erzincan Tavuk Kombinası Müdürlüğü’ne ait olan depoları gezebilme imkanına sahip olacaklar.

Öte yandan Et ve Süt Kurumu, pek çok ilde yer alan kombinalar tarafından elde edilen büyükbaş hayvan derileri, sakatat, hayvansal yağlar gibi ürünler için de daha öncesinde ihale gerçekleştireceğini de açıklamıştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.