En Doğru Banyo Temizliğinde 4 Püf Nokta!

Banyo temizliği nasıl yapılır? Banyo temizliği yaparken nelere dikkat edilir? Bu soruların yanıtlarını arıyorsanız, banyo temizliğinde dikkat edilmesi gereken 4 püf noktayı sizin için bir araya getirdik.

  1. İhtiyaca Uygun Temizlik Ürünü Edinmek

Öncelikle kapsamlı bir banyo temizliği yapabilmek için su ve sabundan çok daha fazlası gerektiğini bilmelisiniz. Dolayısıyla temizliğe başlamadan önce, temizlik malzemelerinizi tedarik etmelisiniz. Gittiğiniz herhangi bir markette dahi banyo temizliği için onlarca ürün bulabilirsiniz. Bu nedenle de hangi ürünü tercihe edeceğiniz konusunda kararsız kalmadan, tüm yüzeylere hitap eden ürünü satın almalısınız.

  1. Kuşa Kabin ve Küvet Temizliği

Banyolar için önerilen dekorasyon fikirleri arasında özellikle bahsi geçen özel duşa kabin ve küvetlerin temizliğinde yine öncelikle temizlik ürünlerini tedarik etmelisiniz. Duşa kabinler dikkat edilmesi gereken bir önemli nokta duşa kabinin camlarıdır. Devamlı olara duş alınması sebebiyle bu camlarda yoğun bir su lekesi olduğundan, temizliği sizi biraz zorlayabilir. Bu camların temizliğindeki püf nokta ise duş aldıktan sonra buharın etkisiyle yumuşayan camları, tedarik ettiğiniz temizlik ürünleri ile temizlemektir.

Küvet ve duş teknesinin temizliğinde ise kullanabileceğiniz en basit ürün, çamaşır suyudur. Bu aşamada yapmanız gereken tek şey çamaşır suyunu döküp biraz beklemek ve ardından bir fırça yardımıyla yüzeyi ovalayarak bol su ile durulamak olacaktır.

  1. Yüzey (Fayans) Temizliği

Ev dekorasyonunda da sıklıkla tercih edilen fayansları temizleyebilmek için, onlara özel olan temizlik ürünleri tercih etmeniz, işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Duvarlarda kullanılan fayanslar için de yine aynı şekilde onlara özel olan kireç sökücüler kullanarak, uzun süre ovalamaya gerek kalmadan çabucak temizliğinizi tamamlayabilirsiniz.

  1. Saç Tellerini Yok Etmek

Saç tellerini kendini en çok banyolarda belli eder. Islak fırça sürmeniz saç tellerinin daha çok bulaşmasına neden olacaktır.  Dolayısıyla bunları toplayıp yok edebilmenin en kolay yolu ise duş başlığı ile onları bir araya getirip yumak haline toplayarak atmaktır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.