Doğal Boyalar Sanıldığı Gibi Sağlıklı Mı?

Her geçen gün ev dekorasyonu ürünlerinde insan sağlığına zarar veren kimyasallar kaldırılarak yerine doğal maddeler kullanılmaya başlanıyor.

Özellikle de bu doğrultuda, devamlı olarak vakit geçirdiğimiz evimin duvarlarında kullanılan boyalar, doğal boyalar haline getiriliyor. Yaşadığımız alanları dekorasyonumuza uygun bir hale getirirken, sağlığımızı korumaya yardımcı olacak yeni dekorasyon ürünleri de raflarda yerlerini almaya devam ediyor.

Dekorasyon fikirleri arasında, dinlenmek için vakit geçirilen yatak odalarından tutun, misafirlerin ağırlandığı salonlara varana kadar bir evin her alanında kullanılan boyaların artık kokusuz olanları ön plana çıkıyor. Özellikle de bebek ve çocuk odalarının boyatılması düşünüldüğü zaman söz konusu doğal boyalar hakkında da iki kere düşünmek gerekiyor.

Doğal Boya İbaresi Olan Her Boya Doğal Boya Değildir!

Ürünlerin üzerine yapıştırılan etiketler ya da yazılan ibareler her zaman gerçeği yansıtmayabilir. Çevre dostu olarak hazırlanıp piyasaya sunulan doğal boyaların bazıları tamamen organik malzemelerden üretilirken, bazı boyaların ise yapısındaki kimyasalların azaltılması halinde boyanın çevreye duyarlı olması sağlanıyor.

Doğal boyalar, üretildiği belli başlı maddelere göre sınıflandırılıyor. Dolayısıyla bu gibi ürünler tercih edilmeden önce iyice araştırılıp incelenmesi gerekiyor. Zararlı olduğu bilinen maddeler boyanın üretiminden çıkarılsa bile, bu boyanın hakikaten sağlıklı bir hale getirildiği anlamına ne yazık ki gelmiyor.

Çocuk ve Bebek Odaları İçin Uçucu Kimyasal Olmayan Boyaları Tercih Edin!

Bebek ve çocuk odaları için tercih edilebilecek boyaların en önemlileri arasında uçucu kimyasallar barındırmayan boyalar yer alıyor. Nefes alıp vere vücuda kolaylıkla nüfuz edebilen bu kimyasallar, gelişme çağındaki çocukların gelişimine olumsuz yönde etki ediyor. Bahsi geçen bu kimyasallar kokusundan da anlaşılabiliyor.

Doğal boya tercihi yaparken ürün kadar üretici de etkili olabiliyor. Çünkü kalite belgeli olan üretici firmalar birçok denetimden geçerek “doğal ve sağlıklı” ibaresini yazmaya hak kazanıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.