Değerleme Gözünden Ankara ve Kentsel Dönüşüm!

Harmoni Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Ankara Bölge Müdürü R. Volkan Kandemir, Ankara’yı ve Ankara’daki kentsel dönüşüm projelerini mercek altına alan detaylı bir rapor yayınladı. İşte o rapordan satır başları!

Harmoni Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Ankara Bölge Müdürü R. Volkan Kandemir Ankara’daki gayrimenkul piyasası geneli hakkında detaylı bir rapora imza attı. Şehrin özellikle Eskişehir yolu üzerindeki alanda kamu kurumlarının, AVM’lerin, kampüslerin, iş merkezlerinin, kolejlerin yer almaya başlaması sebebiyle Ankara’ya yatırım yapacak kişilerin ilk tercihinin bu bölge olmaya başladığını ifade eden Kandemir, şehir merkezi olan Çankaya’nın ise gayrimenkul fiyatları açısından en çok dikkat çeken ilçe olduğunu, konut fiyatlarının yüksekliği konusunda Çankaya’yı Yenimahalle ve Gölbaşı’nın takip ettiğini belirtti.

Eskişehir Yolu Aksı Dikkat Çekiyor

Son dönemlerde özellikle Saray bölgesinde ve Pursaklar’da bir değerlenme olduğunu ifade eden Kandemir, Ankara’nın en dikkat çeken bölgelerini; Eskişehir yolu aksı, Bağlıca ve Beytepe – İncek bölgeleri olarak belirtti.

Ankara’da son yıllarda hem proje kalitesinin, hem de tasarım anlayışının önemli bir gelişme yaşadığını, yüksek bir ivme ile artan konut ve ofis projelerinin sahip olduğu yoğunluğun da gün geçtikçe artmaya devam ettiğini ifade eden Kandemir, karma projelerde iş ve yaşam konseptlerinin iç içe girmesinin Ankara’da yaygınlaşmaya başlaması sebebi ile nitelikli projelerin de ivme kazandığını ifade etti.

Son dönemde yaşanan satış dğeri açısından fiyat artışı oranınında Gölbaşı, Etimesgut, altındağ, Pursaklar gibi ilçelerin dikkat çektiğini ifade eden Kandemir, fiyatların yükselmesi ile birlikte Çankaya, Yenimahalle, Gölbaşı semtlerinin yüksek fiyat konusunda başı çektiğini ifade etti.

Ankara’da Kentsel Dönüşüm

Ankara’da yürütülmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Kandemir, gelişme sürecini tamamlamış olarak tanımlanan bölgelerde kentselleşme sürecine daha uygun olan yeni yaşam alanlarının oluşturulduğunu, kentsel dönüşüm aşamasında en önemli durumun eski ve yeni hak sahipleri arasında herhangi bir hak kaybı yaşanmadan, adil bir şekilde yürütmek olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşüm süreçlerinde gayrimenkul değerlenmesinin sahip olduğu önemi belirten Kandemir “Gayrimenkullerin değerlenmesi durumu bu noktada devreye girmekte ve süreç içerisinde dönüşüm alanı içerisindeki gayrimenkullere ait hakların adaletli şekilde dağılımına yönelik çalışılmalar yürütülmektedir.“ dedi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.