Başkan Uysal Kentsel Dönüşüme Dair Soruları Yanıtladı!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal basın mensupları ile düzenlenmiş olan kahvaltıya katılarak kentsel dönüşüme yönelik soruları yanıtladı. Başkan uysal açıklamalarında kentsel dönüşüm projelerinin imar artırımı verilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal bir kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Uysal, mega projeler ile alakalı son durum bilgileri ve kentsel dönüşümün önemi ile alakalı bir takım açıklamalar yaptı.

İstanbul’daki Binaların Yüzde 70 – 80’inin Yenilenmesi Gerekiyor

Açıklamalarında İstanbul’un tümünü ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaklaşık olarak yüzde 70 – 80 civarında yapının yenilenmesi gerektiğini söyleyen Mevlüt Uysal, eğer ki İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmaları yapılması gerekiyorsa muhakkak yerinde yapılması gerektiğini belirtti. Nasıl yapılacağını açıklayan Başkan Uysal hiçbir imar artırımı yapılmasına gerek olmaksızın yapılacağını açıkladı. Bunun binanın yıkılıp aynı şekilde yeniden yapılması demek olduğunu ve fazladan bir konut daha yapılmayacağını da açıklamalarına ekledi.

2018 Bütçesinden 1 Milyar TL Ayrıldı

Açıklamalarını dün sabah düzenlenen kahvaltı programında yapan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, kentsel dönüşüm için 2018 yılının bütçesinden 1 milyar Türk Lirası kadar bir bütçe tahsis ettiklerini, dönüşümü gerçekleştirirken yeni yapılan konutların metrekaresinin yüzde 20 civarında düşük olacağını ifade etti. Eğer ki yıkılan konut 120 metrekare ise yerine 100 metrekare bir konut yapılıp teslim edileceğini dile getiren Mevlüt Uysal, vatandaşlar tarafından 120 metrekare olarak isteyip 20 metrekaresini ödemeyi teklif ederlerse bunu yapabileceklerini de açıklamalarına ekledi.

Mevlüt Uysal açıklamalarından İstanbulluların bu projeye itiraz etmeyeceklerini ve şehirde yenilenmesi gereken yaklaşık olarak 800 bin civarında konutun mevcut bulunduğunu ifade etti. Bu şekilde bir çalışma ise 10 – 15 yıl içerisinde İstanbul’un kentsel dönüşümünün tamamlanacağını tahmin ettiklerini açıklayan İBB Başkanı Uysal, geçmiş dönemlerde yapılan yanlışların, ilerleyen dönemlerde yeniden tekrarlanmaması için çalıştıklarını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.