Bakan Arslan Ovit Tüneli’nin Son Durumunu Açıkladı!

Bakan Arslan, tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalara göre, Türkiye’nin en uzun köprüsü olma özelliğine sahip olan Ovit Tüveli’nin bir tüpü tamamlandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Ovit Tüneli’ndeki son durum hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan açıklamasında, Doğu Anadolu ve Karadeniz’i birbirine bağlayan en önemli akslardan biri olan Rize – Erzurum Otoyolu’ndaki Ovit Dağı Geçidi üzerinde inşa edilen ve iki çift tüp olmak üzere toplamda 14 bin 200 metre uzunluğuna sahip olan tünelin, Türkiye’nin en uzun tüneli niteliğinde olduğunu ifade etti.

Ulaşımı Bir Hayli Kolaylaştıracak

Açıklamalarında söz konusu projenin ehemmiyetinden bahseden Bakan Ahmet Arslan, Karadeniz ile Doğu Anadolu arasında bir geçit olacak olan bu projenin, Karadeniz’den Nahçıvan’a, Ermenistan’a, Gürcistan’a olan ulaşımı bir hayli kolaylaştıracağını anlattı.

Geçtiğimiz yıllarda yoğun kar yağışından dolayı Ovit Geçidi’nin trafiğe kapatılmış olduğunu anımsatan Bakan Arslan, genellikle bu mevsimlerde hava şartları nedeniyle Ovit Geçidi’nin ulaşıma izin vermemesinden dolayı araçların bölgeye gidişinin yasaklandığını, kış mevsiminde yaklaşık olarak 3 – 4 ay bölgenin ulaşıma kapalı kaldığını hatırlattı. Fakat 1 Aralık Cuma yani dün itibari ile tamamlanan Ovit Tüneli Projesi’nin açılışını yapmayı planladıklarını ifade eden Arslan, yine yoğun kar nedeniyle açılışın ertelendiğini, şuan da ise kontrollü geçişlere izin verildiğini dile getirdi.

Türkiye’nin En Uzun Tüneli Tamamlandı

Şuan geçişlere izin verilen tünelde bir gidiş bir de geliş yönünde ulaşım sağlandığını ifade eden Ulaştırma Bakanı Arslan, şimdilik tünel projesi kapsamındaki bir tüpün hizmete sunulduğunu, 2018’in ilke aylarında da diğer tüpün hizmete açılmasını planladıklarını ifade etti. Hayata geçirilen Ovit Tüneli Projesi ile Türkiye’nin en uzun tünelini tamamlamış olduklarına dikkat çeken Bakan Arslan, bu kış hem gidiş, hem de geliş olmak üzere bir tüpün hizmete açılmış olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.