Bakan Arslan Açıkladı! Banliyö Hattı Günlük 1,5 Milyon Yolcu Taşıyacak!

Bakan Arslan tarafından yapılan açıklamada banliyö tren hattının 77 kilometrelik mesafesini kesintisiz olarak düzenleyip günde 1,5 milyon yolcu taşınabilecek hale getirilmesi planlandığı ifade edildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuyla alakalı yaptığı bir açıklamasında,  İstanbul’un her iki yakasında da inşaat çalışmaları sürdürülen Banliyö Tren Hattı Projesi’nin önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlayıp hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. Projenin 77 kilometrelik güzergahını kesintisiz olarak düzenleyerek bir günde 1,5 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini de dile getiren Bakan Arslan, projeyi bu hale getirip İstanbullulara ve şehre gelen misafirlere sunacaklarını da açıklamalarına ekledi.

300 Milyon Yolcu Kullanmış

Açıklamalarında Marmaray’a da değinen Bakan Ahmet Arslan, Asrın Projesi olarak adlandırılan bu projenin İstanbullular ve şehre gelen misafirler tarafından çok fazla kullanıldığına dikkat çekerek, yaklaşık olarak 15 kilometrelik Ayrılıkçeşmesi – Kazlıçeşme arasında hizmete sunulan bu projenin 4 yılda 300 milyon insanın kullanmış olduğuna da dikkat çekti.

Marmaray’daki konforun her iki yakada da banliyö hatlarında standartlaştırılması ve kesintisiz sürüş adına mevcut olan beklentileri bildiklerini dile getiren Bakan Arslan, bu nedenle Gebze’den gelen banliyö hattının Marmaray’a birleşeceğini ve aynı konforun bu projede de sağlanacağını ifade etti. Bu doğrultuda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü de açıklamalarına ekledi.

1,5 Milyon Yolcu Taşıyacak

Açıklamalarında önümüzdeki yıl inşaat çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini ekleyen Arslan, önümüzdeki yılın ağustos ayında inşaat çalışmalarının tamamlanıp 1 ay kadar elektrik ve sinyal çalışmalarını 3 ay da test sürüşü çalışmalarının yapılmasını böylelikle projenin 2018 yılının sonunda hizmete sokulmasını planladıklarını anlattı.  Önümüzdeki yılın sonu itibari ile 77 kilometre uzunluğundaki Banliyö Tren Hattı Projesinin tümünü kesintisiz olarak hazırlayıp bir günde 1.5 milyon yolcuya hizmet edecek sistemi İstanbullulara ve dışarıdan gelecek olan misafirlere sunmayı hedeflediklerini de açıklamalarına ekleyen Arslan, 13 ay daha beklenmesi gerektiğini belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.