Asgari Ücrette Fark Düzenlemesi!

Yapılan düzenleme ile beraber, gelir vergisi tarifesinden dolayı yılın son çeyreğinde asgari ücretin bin 404,06 TL’nin altına düşen çalışanların ödemesi, ek olarak asgari geçim indirimi ile beraber bin 404,96 TL’ye tamamlanmış olacak.

Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen Gelir Vergisi Genel Tebliği, 1 Eylül 2017 sabahında Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmiş oldu.

Söz konusu olan bu tebliğ ile işçilerin maaşlarının yılın son çeyreklik döneminde bin 404,06 TL’nin de altına düşmesinin ilave olarak asgari geçim indirimi uygulanması yöntemi ile telafi edileceğine dair düzenlemeye açıklık getirilmiş oldu.

Asgari ücret ile çalışanların 2017 yılının Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait olarak hesaplanan net ücret ile yılında başı olan Ocak ayında almış oldukları maaş arasındaki fark, çalışan işçilerin asgari geçim indirimine ayrıyetten ek olarak ilave edilecek.

Yapılan bu düzenleme sayesinde maaşları Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında asgari ücret olan bin 404, 06 TL’nin altına düşen çalışanların maaşları, ilave geçin indirimi ile beraber asgari ücrete tamamlanmış olacak.

Gelir vergisi tarifesinden dolayı ücretlerinde düşüş yaşansa bile net ücreti bin 404,06 TL’nin altına düşmeyen çalışanlar, söz konusu olan bu düzenlemeden faydalanamayacak.

Çalışanların maaş aldığı tarih aralığında işe girmesi, işten çıkması, ücretsiz izin kullanması ya da buna benzer sebeplerden ötürü maaşında net ücretin bin 404,06 TL’nin altına düşmesi halinde, bahsi geçen düzenlemedeki ilave asgari geçin indirimi uygulanmayacak.

Buna yönelik usul ve esaslar ile hesap edilmiş halini ve dönemini belirlemede yetkili olan kamu kurumu, Maliye Bakanlığı olacak.

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği’nin uygulanması, net ücrette gerçekleştirilen yasal kesintilerin ardından maaş tutarına ek olarak asgari geçim indirimi uygulanması neticesinde elde edilen ücreti ifade ediyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.