Araplar Yatırımda Türkiye’ye Daha Çok Yoğunlaşacak!

Bahreyn İslami Bankası Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Hassan Jarrar, İslami Bankacılık Konferansı’nda açıklama yaparak Türkiye ile Bahreyn arasında oldukça güçlü bağlar olduğunu ifade etti.

Bahreyn İslami Bankası Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Hassan Jarrar, katılmış olduğu İslami Bankacılık Konferansı’nda bir takım açıklamalar yaptı. Hassan Jarrar açıklamalarında bu bölgedeki ülkelerin aslında Türkiye’yi bir üst olarak gördüklerini, Türkiye’nin laik ve demokratik bir ülke olmasının rol model olarak görülmesine neden olduğunu ve pek çok ülkenin bu konuda başarılı olamadığını ifade etti.

Türkiye ile Bahreyn Arasında Kuvvetli Bağlar Var

Açıklamalarında Bahreyn ile Türkiye arasında kuvvetli bağların oluştuğunu ifade eden Hassan Jarrar, gelecekte de bu bağların sürdürüleceğini, herhangi bir problem ile karşılaşılacağını düşünmediğini, daha çok bölgede mevcut olan istikrarsızlık göz önünde bulundurulduğu takdirde, bölgede Türkiye gibi güçlü bir ülkeye ihtiyaç duyulduğuna dikkat vurgu yaptı.

Açıklamalarında  Arap sermayesinin güvenli liman arayışında olduğunu ifade eden Jarrar, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Umman ve Suudi Arabistan gibi Arap sermayelerinin Türkiye’ye doğru eğilimini sürdüreceğini, Körfez ülkelerinde güvenli bir liman bulabilmenin pek mümkün olmadığını ve dolayısıyla daha çok sermayenin Türkiye’ye giriş yapacağını dile getirdi.

Türkiye’ye daha çok gayrimenkul ve turizm sektörüne yatırım yapılacağını ifade eden Bahreyn İslami Bankası CEO’su Jarrar, Türkiye’deki İslami bankacılık sektörünün de gelişeceğini bildirdi. Öte yandan Amerika Başkanı Trump’ın İslam ülkelerine yönelik söylemleri ile Almanya ve Hollanda’nın Trump’ı destekleyen tavırlarının Arapları daha çok Türkiye’ye yönlendirdiğini de açıklamalarına ekledi.

Tarım ve Gıda Güvenliği Sektörlerine de Yatırım Yapılabilir

Jarrar ayrıca, Arap yatırımcılarının gayrimenkul ve turizm alanının haricinde tarım ve gıda güvenliği sektörlerine de yatırım yapabileceklerini ve Arapların Türkiye’den daha fazla gayrimenkul alımı yapacağını öngördüğünü de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.