ANKAPARK’ta Çalışmalar Sürüyor! Yıllık Maliyet 64 Milyon TL!

Ankara’nın eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in projelerinden biri olan ANKAPARK Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Yapılan açıklamaya göre projenin 1 yıllık maliyeti 64 milyon Türk Lirasını bulacak.

Ankara’nın Belediye Başkanlığı makamını devralan Mustafa Tuna tarafından yapılan açıklamalar neticesinde gündemde yer edinen ANKAPARK Projesi’nin bekleme süreci dahi maliyetli geçiyor. Geçtiğimiz günlerde Başkan Tuna’nın konuya istinaden yapmış olduğu açıklamasında kendisine daha önceki konuşmasında bahsetmiş olduğu projenin maliyetinin 2 milyon lira olması hatırlatıldı. Bunun üzerinde Başkan Tuna görüldüğü üzere proje bitirildiğinde, KDV ve bunun gibi pek çok masrafı ile hemen hemen o rakamı bulacağını, matematiksel anlamda oturup hesap yapmadığını, fakat projenin durdurulmayıp, aksine sürdürüldüğünü ifade etti.

1 Yılda 64 Milyon Lira Maliyeti Olacak

Ekim ayı içerisinde proje ile alakalı olarak gerçekleştirilen ihalede ise, ANKAPARK’ın içerisindeki oyuncaklar ve onların bakım – onarım işlemleri ve her türlü destek hizmetleri de dahil olmak üzere önümüzdeki 1 yıl içerisinde 64 milyon liraya mal olacağı belirlendi.

24 Ağustos tarihinde ilan edilen ihalenin içeriğinde “projenin inşaat çalışmalarının tamamlanıp işletmeye devredilene kadar olan süre zarfı içerisinde bakımı, onarımı, yedek parça temini ve her türlü destek hizmetlerini sağlanması” yer alıyordu. Ankara Büyükşehir Belediye Fen İşleri tarafından gerçekleştirilen bu ihale, yine belediye bünyesindeki BELKA Ankara Katı Atıkları Ayıklama, Enerji Değerlendirme, Bilgisayar, İnşaat, Nakliyat ve Taahhüt Yemek Sanayi ve Ticaret A. Ş., yaklaşık olarak 64 milyon 406 bin 285 TL civarında bir teklif ile kazandı. Üstelik ihalede tek teklif veren şirket o idi.

350 Personel Çalıştırılacak

Gerçekleştirilen ihale çerçevesindeki pek çok hizmet için yaklaşık olarak 350 adet personelin çalışması kararlaştırıldı. Bahsi geçen 350 personel’den 59’u yardımcı personel, 50’si tekniker ve diğer 50’si ise oyuncaklardan sorumlu olacak şekilde görevlendirilecek. Ayrıca bu kapsamda projede 10 adette halkla ilişkiler uzmanı da yer alacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.