Akıllı Ev Teknolojisi Nedir? Ne Kadara Mal Olur?

Akıllı ev teknolojisi, ev teknolojileri endüstrisinin pek çok alanda tercih edilen kontrol sistemlerinin gündelik yaşama uygun bir hale getirilmesi, ev otomasyonu ise bahsi geçen bu teknolojilerin kişiye özel ihtiyaçlara uyarlanmasıdır.

Akıllı ev teknolojileri geliştirilirken dikkat edilmesi gereken önemli faktörlerden biri bu sistemleri kişilerin tablet, cep telefonu gibi akıllı cihazlarında tam uyumlu olarak çalışmasını sağlamaktır.

Bir evde akıllı ev teknolojisi kullanılmasının en temel nedeni ise enerji israfını önlemek ve verimli kullanımı sağlamaktır. Akıllı ev sistemleri ile donatılan bir evde yüzde 10 ile yüzde 30 arasında ısı tasarrufu, gereksiz ışıkların söndürülmesi, ışıkları yüzde 90 seviyesinde yakılması, elektrikli cihazları uygun tarifeye göre ayarlayıp elektrik tüketiminde yüzde 30’a kadar tasarruf sağlanır. Ayrıca bu teknoloji ile senaryolandırma fonksiyonu sayesinde tüm perdeleri kapatabilir, ışıkları kısabilir, televizyonu 20 dk sonrasında kapanmaya programlayabilir, odanızın sıcaklığını istediğiniz seviyeye getirebilir, alarmın otomatik olarak devreye girmesini sağlayabilir ve kombi –  ışıklarınızı siz evde yokken açıp kapatabilirsiniz. Üstelik tüm bu işlemleri uzaktan tek bir tuşla yönetebilirsiniz.

Akıllı Ev Sistemleri Ne Kadara Mal Olur?

Yaşam alanlarını güvenli, konforlu ve tasarruflu bir hale getiren bu akıllı ev sistemlerinin ne gibi bir ücrete mal olacağı herkes tarafından merak edilen bir konudur. Aslına bakarsanız akıllıca düşünüldüğü takdirde evlerinizi akıllı ev sistemleri çok uygun bir fiyata donatabilmeniz mümkün. Mesela bir evin her köşesini aynı anda bu sistemler ile donatmanıza gerek yoktur. Bunun için kendi bütçenize göre bir planlama yapabilir ve sonrasında bu programa uygun olacak şekilde öncelik verdiğiniz alanlara akıllı ev sistemleri kurdurabilirsiniz.

Akıllı ev sistemlerini uygun bir fiyata mal edebilmenin başka bir yolu ise konuya göre değişim gerçekleştirmektir. İklim kontrolü, aydınlatma ve ev güvenliği gibi alanlardan en öncelikli olanı tercih ettiğiniz takdirde, ilerleyen zamanlarda çıkabilecek son sistem teknolojilere de kolay adaptasyon sağlayabilirsiniz.

Her Eve Akıllı Ev Sistemleri Kurulabilir Mi?

Ev otomasyon standartlarına uygun olan akıllı cihazlar kullanarak her evi akıllı ev sistemleri ile donatmak elbette ki mümkündür. Dilerseniz kendiniz de Bluetooth ve Zigbee gibi teknolojilerin yanı sıra sensorlu cihazlar kullanarak da evinizi akıllı bir eve dönüştürebilirsiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.