Güney Kıbrıs Rum Kesimi Yeni Yöneticisini Seçiyor!

guney-kibris-rum-kesimi-yeni-yoneticisini-seciyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde halk bugün yeni liderlerinin kim olacağını belirlemek üzere sandık başına gitti.

Kısa adı GKRY olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde bugün halk yeni liderlerinin kim olacağını seçiyor. Sandık başına giden seçmenler ikinci tur için oylarını kullanıyorlar. 28 Ocak 2018 tarihinde ilk tur oylamaları yapılmıştı.

İlk tur Oylamalarından Sonuç Çıkmamıştı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde 28 Ocak 2018 tarihinde yapılan ilk tur oylamasında adaylardan hiçbiri yüzde 50 oranındaki barajı aşamamıştı. Bu yüzden bölgede halk bugün yeniden oy kullanıyor. İlk turda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde en çok oy alan parti kısa adı DİSİ olan Demokratik Seferberlik Partisi olmuştu. DİSİ’nin adayı olan Nikos Anastasiadis ile kısa adı AKEL olan Komünist Parti tarafından desteklenen bağımsız aday Stavros Malas bugün yeniden seçmen karşısına çıkarak liderlik yarışı yapacaklar.

Sandıklar Saat 18:00’da Kapanacak

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde bu sabah saat 07.00’de başlayan oy kullanma işlemleri tüm hızıyla sürüyor. İçlerinde yurt dışında bulunan 38 merkezin de yer aldığı 1.222 seçim merkezinde gerçekleştirilen oy kullanma işlemleri yerel saatle 18:00’da sonlandırılacak. Demokratik Seferberlik Partisi adayı Nikos Anastasiadis oyunu saat 09:30 civarında Limasol şehrinde Komünist Parti destekli bağımsız aday Stavros Malas da saat 10.00 civarında Lefkoşa’da oyunu kullandı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde kayıtlı olarak 550.876 seçmen bulunuyor. Bu seçmenlerin arasında 657 kişinin Kıbrıslı Türkler olması dikkat çekiyor. Yunanistan ve İngiltere başta olmak üzere 15 farklı ülkede 11.683 Rum seçmen oy kullanacak.

Yeni Lider 5 Yıl Görev Yapacak

Geride kalan 5 yıldır Rum kesiminin liderliğini sağcı mufazakarlar ve liberaller tarafından oluşturulan DİSİ’nin adayı Nikos Anastasiadis yapıyordu. Bu seçimin galibinin de Anastasiadis olacağı düşünülüyor. Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin liderliğine geçecek olan kişi 5 yıl süreyle yönetimi elinde bulunduracak ve Kıbrıs müzakerelerinde de Rum kesimini temsil etmek üzere masada yerini alacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.