Güncel Faiz Oranları ile Konut Kredisi Çekilir mi?

Güncel Faiz Oranları ile Konut Kredisi Çekilir mi?
Güncel Faiz Oranları ile Konut Kredisi Çekilir mi?

Covid-19 pandemisi süresi boyunca Merkez Bankası’nın parasal sıkılaşma politikası kapsamında, konut kredilerinin faiz oranları rekor seviyelere tırmanmaya devam ediyor.

Türkiye’de 2020 yılının Haziran ayında açıklanan yeni paketler ile beraber, kamu bankaları 0.64 seviyesine kadar inen konut kredilerini müşterilerine verdi. Bu rakamların ardından ise sonbaharın gelişi ile beraber, faiz oranları ciddi ölçüde arttı. Haziran ayında başlayan düşük faizli konut kredisi seçeneklerinden faydalanamayan vatandaşlar da, yeni oranlar ile bu yükün altına girip girmeme konusunda kararsız kaldı. Kamuoyunda, mevcut kredi faiz oranları ile konut kredisi yüküne girilmesinin mantıklı olup olmayacağı önemli bir tartışma konusu haline geldi.

Kararlar Bankalara Yansıdı

Merkez Bankası tarafından son dönemlerde alınan faiz artırımı kararları, bankaların kredi kampanyalarına da doğrudan yansıdı. Tüm bankalar, ciddi oranda bir faiz artışı kararı alarak hem konut hem de diğer kredilerde faiz oranlarını yükseltti. Bu bağlamda da vatandaşlar, Haziran ayında verilen düşük faizli kredileri mumla arar oldu. Dolayısıyla da birçok kişi, mevcut oranlar ile kredi başvuru yapmadan önce detaylı bir hesap yapmak zorunda kaldı.

Düşük Faizli Kampanya Mumla Aranıyor

Düşük faizli kampanyaların ardından, 6 aylık süre sonunda yüksek faizli krediler arasında ön plana çıkan banka ING Bank oldu. ING Bank, 1,34 faiz oranı ile diğer birçok bankaya göre daha uygun bir seviyede kredi imkanı tanıyor. Fakat yine de vatandaşların birçoğu, Haziran ayında sunulan kampanyaları mumla arıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.