Gram Altın Tarihin Rekoruna Yaklaştı!

16 Ocak 2018 Salı gününe artış göstererek giriş yapan gram altın 165 TL olarak gerçekleşen tarihi rekor seviyesinin biraz altında seyretmeye başladı.

Haftanın ilk işlem günü olan 15 Ocak Pazartesi gününde, mevcut olan jeopolitik riskler ve yukarı yönlü eğilim göster dolara paralel olarak yüzde 1,5 oranında değer artışı kaydeden altının gram fiyatı, günün kapanışını 163,7 TL seviyesinde gerçekleştirdi.

Altın Güne Tarihi Rekorun Hemen Altında Başladı

Bu sabah itibari ile güne artış göstererek giriş yapan gram altının fiyatı ise 165 TL’ye ulaşarak, 29 Kasım 2017 tarihinde kırmış olduğu tüm zamanların en büyük rekorunun hemen altında işlem görmüş oldu. Öğleden sonra düşüşe geçen altının gram fiyatı saat 14:40 itibari ile 162,39 TL’den alıcı görüyor. Yine aynı dakikalarda Kapalıçarşı’da alıcı bulan çeyrek altın 268,60 TL’den, Cumhuriyet altını ise bin 98,41 TL’den işlem görüyor.

Öte yandan ons altının fiyatı da aynı dakikalarda 1,334 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Bazı finans analistleri tarafından yaşanan bu yükselişe yöneliş yapılan açıklamada, görülen jeopolitik risklerin, altın fiyatlarının artmasına sebep olduğu ifade edilerek, Amerika Birleşik Devletleri’nin sahip olduğu Suriye’nin kuzey bölgesinde bir terör örgütlerinden meydana gelecek bir ordu oluşturma düşüncesinin bölgedeki gerilimi yükselttiği, öte yandan konu ile alakalı olarak Amerika ve Türk yetkilileri tarafından yapılacak olan açıklamaların izleneceği de dile getirildi.

Altının Yükselişi Kalıcı Değil

Ayrıca ekonomistler yapmış oldukları açıklamalarında, dolar endeksinde yaşanan değer kaybının süreceğini, söz konusu olan bu olayların da altın fiyatlarının daha da artmasına neden olacağını belirtti. Altın fiyatlarındaki bulanıklığın sürdüğünü ve söz konusu olan bu fiyat artışlarının geçici olduğunu dile getiren analistler, bu hafta içerisinde ons altının fiyatının 1.300-1.350 dolar bandında inişli-çıkışlı bir seyir izleyeceğini ve gram altının fiyatında ise 160 TL seviyesinin destek, 1655 TL seviyesinin de direnç olduğu düşüncesine sahip olduklarını aktardı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.