Görüşmeler Yine Sonuçsuz! Almanya’da 135 Gündür Hükümet Kurulamıyor!

gorusmeler-yine-sonucsuz-almanyada-135-gundur-hukumet-kurulamiyor

Almanya’da yapılan koalisyon hükümeti kurulması ile ilgili çalışmalardan yine sonuç çıkmadı.

Taraflar Yine Bir Araya Geldi

Almanya’daki Sosyal Demokrat Parti ile Hıristiyan Birlik partileri arasında yapılan hükümet kurulması ile ilgili koalisyon çalışmalarından yine sonuç çıkmadı. Kısa adı CDU-CSU olan Hıristiyan Birlik partileri ile kısa adı SPD olan sosyal Demokrat Parti arasında hükümet kurulması amacıyla devam eden koalisyon görüşmelerinden dünde sonuç çıkmadı.

Müzakereler 10 Saat Sürdü

Başbakan ve Hıristiyan Demokrat Partisi Genel Başkanı Angela Merkel, Hıristiyan Sosyal Birlik
Partisi’nin lideri olan Horst Seehofer ve Sosyal Demokrat Parti’nin lideri Martin Schulz’un başkanlık yaptığı partilerin koalisyon müzakere heyetleri Almanya’nın Berlin kentinde bulunan SPD Genel Merkezi’nde görüştü. Heyetlerin görüşmesi yaklaşık olarak 10 saat devam etti. Toplantıda görüş ayrılıklarını doğuran konular ele alınmasına rağmen bir sonuca varılamadı.

Görüşmeler Devam Edecek

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi’nin Schleswig – Holstein Eyalet Başkanı Daniel Günther, yapılan koalisyon görüşmelerinden ayrılırken bir açıklama yaptı. Günther yaptığı açıklamada taraflar arasında gerçekleşecek olan koalisyon müzakerelerinin devam edeceğini, bir sonraki gün yapılacak olan görüşmeler ile ilgili iyimser düşündüğünü söyledi.

Çeşitli Konularda Fikir Ayrılıkları Var

CDU’nun Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner de bir açıklama yaptı ve görüşmelerin salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece sonuçlanmasının beklendiğini, finans, dış politikalar, sağlık ve iş hukuku gibi konularda taraflar arasında fikir ayrılıklarının yaşandığını belirtti.

SPD Genel Sekreteri de bugün gerçekleşecek olan görüşmelerden olumlu sonuç çıkacağını beklediklerini açıklarken, koalisyon müzakereleri bugün CDU Genel Merkezi’de yapılacak.

Genel Seçimler 24 Eylül 2017’de Yapıldı

Almanya’da genel seçimler 24 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşmişti. Üzerinden 134 gün geçmiş olmasına rağmen ülkede hala yeni bir hükümet kurulamadı. Genel seçimlerden sonra hükümet kurma hedefiyle görüşen CDU-CSU, Yeşiller Partisi ve FDP olarak bilinen Hür Demokrat Parti’nin görüşmeleri FDP’nin ayrılması ile sonuçsuz kalmıştı. Bunun üzerine Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier devreye girmiş ve SPD ve CDU-CSU’yu koalisyon hükümeti kurmak üzere ikna etmeyi başarmıştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.