Göreve İadeler 1-2 Güne Yapılacak

FETÖ soruşturması kapsamında görevden ihraç edilen öğretmenler ve kamu çalışanları göreve iade de yer değişikliğine uğruyor. Eğitim-İş Sendikası konu ile ilgili düzenleme talep etti.

Terör örgütü ile ilişiği bulunan 114 bin kişi meslekten ihraç edilmişti. Bunlardan 11 Bin 480 kişi Mor Beyin yazılımı nedeni ile görevinden uzaklaştırıldı. Fakat ilerleyen dönemlerde yapılan çalışmalar neticesinde Mor Beyin’in ByLock ile herhangi bir bağlantısı bulunmadığı tespit edildi. Mor Beyin yazılımının kullanıcıları ByLock’a yönlendirdiği için bu kişilerin de örgüt  soruşturmasına dahil edildiği ifade edildi.

Eğitim-İş Başvuruyu  Yaptı

Eğitim-İş Sendikası tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bir bildirim gönderilerek göreve iade edilen öğretmenlerin eski görev yerlerine iade edilmesi talep edildi. Zira örgüt ile bağlantısı olduğu tespit edilen kamu görevlileri meslekten ihraç edilmiş fakat suçsuzluğu anlaşılan kişilere görevleri iade edilmişti. Ama bu süreçte görev iadeleri kişi suçsuz olsa da suçlu gibi farklı göreve geçirildi. Bu konu birçok kez gündeme gelirken Eğitim-İş Sendikası da devreye girerek bakanlık ile temasa geçti. Bir bildirim gönderilerek görev iade hususunda farklı birimlere gönderimin yapılmamasını talep etti.

1 – 2 Güne İadeler Yapılacak

Eğitim-İş Sendikası ve MEB Müsteşarının katıldığı bir kahvaltı gerçekleşti. Burada taraflar birbirlerine taleplerini iletirken Müsteşar Yusuf Tekin yaptığı açıklamada 1 – 2 güne göreve iade yapılacağını ifade etti. İade listesinin hazır olduğu da bu açıklamada yer aldı. İadeler için çıkarılacak KHK’nın beklendiğini de sözlerine ekledi.

Sıkça gündeme gelen suçsuz kamu görevlilerinin farklı görevlere verilmesi konusu için yeni bir KHK alınması için talepler devam ediyor. Bakanlığın bu taleplere kısa sürede cevap vermesi bekleniyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.