GoPro için İşler Beklendiği gibi Gitmiyor

Aksiyon kamerası denilince akla ilk gelene kamera çeşidi olan GoPro, geçen senenin son zamanlarının satışlarında hayal kırıklığına uğramışken, firmanın geleceği de belirsizliği koruyor.

Günümüzde Aksiyon kamerası denilince herkesin aklına gelen ilk marka olan GoPro için satışlar pek de istenildiğini gibi gitmiyor. Özellikle yılbaşın satışlarının beklenen düzeyde olmaması ve 2017 senesinin son çeyreğinde şirketin zarar bilançolarını ilan etmesi, bu durumu gösterir durumda. 2017’nin son aylarında yüzde 37’lik bir düşüş gösteren GoPro, bu dönemde maddi kazancını 470  milyon dolardan 340 milyon dolara düşürmüş durumda. Bu da GoPro için iyi şeyler olmayacağının habercisi.

Bu durumun sebebi şüphesiz GoPro’nun sadece aksiyon kamerası olarak kullanılmadığı, bu durumun yanı sırada Drone tarafından rakipsiz olmamasına bağlıdır. Firmanın amiral olarak bilinen aksiyon kamerası Hero5 ve Karma Drone cihazı satışlarının istenildiği gibi gitmemesi de bu duruma bağlı. Kamera bölümünde karşısında Nikon, Olympus ve Canon gibi klasik fotoğraf makinası şirketlerinden, Sony, Samsung ve Panasonic gibi elektronik endüstrisinde bir çok sayıda markaya yer verilirken, Drone tarafından rekabet oldukça kızıştırıldı ve zorlandı. GoPro’nun düşen satışları da yüzde 37’lik ciddi bir düşüş yaşarken şirketin geleceği belirsizliğini korumakta.

Bu oluşan olumsuz durumun olumlu tarafına da bakacak olursak, GoPro’nun halen aksiyon kamera pazarında satışların ABD bölümünde yüzde 80, Avrupa’da da yüzde 44 ünite hacmi ile birinci sırada olduğunu söyleyebiliriz. Daha şimdiden şirketin bu yılki satışlarının nasıl gideceği merak konusu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.