Gebze-Darıca Metro Hattı İçin İhale Tarihi Belirlendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze ile Darıca arasında ulaşımı kolaylaştırmak adına bir metro hattı inşa etmek üzere hazırlık yapıyor. Gebze – Darıca Metro Hattı Projesi için çıkılacak olan ihalenin tarihi ise 1 Şubat 2018 Perşembe.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze-Darıca Metro Hattı Projesi için harekete geçti. Daha önce söz konusu proje kapsamında fizibilete çalışmaları gerçekleştirilirken, şimdilerde ise ihale sürecine hazırlanılıyor. Yaklaşık olarak 15,6 kilometre uzunluğunda inşa edilmesi planlanan Gebze-Darıca Metro Hattı için Şubat ayının ilk günü ihale gerçekleştirilecek. Söz konusu olan ihale sürecinin tamamlanmasının ardından da proje için yer ile üstlenici firma belirlemek üzere çalışmalara start verilecek. Gebze-Darıca Metro Hattı Projesi’nin toplamda bin 560 gün içerisinde tamamlanarak Kocaeli halkının hizmetine sunulması planlanıyor.

İhale Belediyenin Salonunda Yapılacak

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, söz konusu olan metro hattı projesi için ihale, 1 Şubat 2018 Perşembe günü saat 11:00’da, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ihale salonunda gerçekleştirilecek. Yaklaşık olarak 15,6 kilometre uzunluğunda planlanan proje, gidiş-geliş olmak üzere totalde 32 kilometrelik bir hat olarak inşa edilecek.

Ulaşım 19 Dakikaya Düşecek

Öte yandan projeye dair elde edilen bilgilere göre de, Gebze-Darıca Metro Hattı’nda toplamda 12 adet istasyona yer verilecek. Söz konusu olan bu metro hattı sayesinde, Darıca – Gebze – Organize Sanayi Bölgeleri arasındaki ulaşım 19 dakikaya düşecek. Yaklaşık olarak 16 kilometre uzunluğundaki hattın 14,7 kilometrelik alan tünel, geriye kalan 900 metrelik alan ise hemzemin olacak şekilde inşa edilecek. Proje kapsamında, metroların her türlü bakım ve onarımlarının gerçekleştirilebilmesi, kumanda merkezi ve araçların depolama alanı olabilmesi adına Pelitli bölgesine bir kontrol kumanda merkez kurulacak.

Ayrıca Gebze-Darıca Metro Hattı, TCDD Gar İstasyonu ile entegre edilerek, Marmaray ve YHT üzerinden de pek çok şehre kolay ulaşım sağlanacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.