Gaziler TOKİ’den Nasıl Ev Alıyor?

Gaziler TOKİ’den Nasıl Ev Alıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı günümüzde pek çok kesimin daha rahat bir şekilde ev sahibi olmasına imkan tanıyor. Daha iyi imkanlar altında ev sahibi olacak kişiler arasında gaziler de bulunuyor. Gazilere TOKİ konutları ise, günümüz koşullarına göre faizsiz olarak sağlanıyor.  Şu anda gaziler için ayrılmış olan belirli bir kontenjan üzerinden, bu kişilere bir öncelik tanınmaya devam ediliyor.

Gaziler İçin Aranan Şartlar

Her kesimde olduğu gibi gaziler için TOKi başvuru şartları da belirlenmiş durumdadır. Gazilerin bu imkanlardan yararlanabilmesi için, proje bölgesinde en az 3 yıldan beri bulunuyor olması gerekir. Bunun yanında daha önceki zamanlarda gaziler tarafından alınan bir TOKİ konutunun da olmaması bu konu hakkında aranan diğer şartlardan biridir.

Gazilerden İstenen Belgeler

Gazilerden TOKİ için istenen belgeler ise, günümüzde bu şekilde sıralanıyor. Bu belgelerde sorun yaşayan ve sahip olmayan kişiler için ise, başvuru ne yazık ki gündeme gelmiyor.

  • Başvuru sahibine ait olan bir kimlik fotokopisi
  • Şehit aileleri, harp ve vazife malullerinin durumunu bildirecek olan bir ha sahipliği belgesi
  • Emekli vatandaşlar için Sosyal güvenlik kurumundan alınmış olan bir emekli kimlik belgesi

Kura Çekim Önceliği

TOKİ konutları için, özel duruma sahip olan bazı kişilere öncelik veriliyor. Bu sıraya bağlı olarak kura gerçekleştiriliyor. Bu gruplardan daha sonra ise, TOKİ için başvuran diğer kişiler için kura başlamış oluyor.

  • Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler
  • Engelli vatandaşlar
  • Emekli vatandaşlar
  • Diğer başvuru yapan kişiler

Kura Nasıl Yapılıyor?

Kura sırasında ilk sırada öncelik verilen kişilere kura hakkı tanınır. Şehit aileleri ve gazilerden hemen sonra engelli vatandaşlar için bir öncelik hakkı verilecektir. Bunun yanında her grup için farklı bir kontenjanın ayrıldığını belirtmek gerekir. Bu kontenjan sayısı her yıl gaziler için artmaya devam etmektedir. Öte yandan bu alanda gazilerden istenen bazı belgelerin daha olduğunu belirtmek gerekiyor. Diğer vatandaşlar için belirlenmiş olan TOKİ başvurusunda aranan şartlar gaziler içinde geçerlidir. Gazilerin tarafından da buna mutlaka uyulması beklenir. Kurum tarafından istenen şart ise, gazinin kendisinin veya çocuklarının herhangi bir mülk sahibi olmamasıdır.  Bu durumun ispatı için İl ilçe tapu sicil müdürlüğü üzerinden kişinin ev, tarla, arsa gibi herhangi bir mülkünün bulunmadığı ispat edilmelidir. Bu durumun kanıtlanmaması durumunda ise, TOKİ tarafından sağlanan bu hakkın kaybedildiğini belirtmek gerekiyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.