Gayrimenkul Sektörünün Yeni Sosyal Medya Ağı: İnstagram!

Gayrimenkul Sektörünün Yeni Sosyal Medya Ağı: İnstagram!

İnstagramın dünyada 800 milyondan fazla kullanıcı var ve 1 milyar dolar üzerinde de ekonomik anlamda destek sağlıyor. Çoğu sektör için facebook ve twitter gibi pazarlama aracı haline instagram, şimdide de gayrimenkul sektöründe fark yaratmaya başladı.

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile internetin ulaştığı boyutlarda hız kazanıyor. Artık günümüzde çoğu kişi internetten, sosyal medyadan almak istediklerini araştırıyor ve karar veriyor. Daha çok sosyal medya fenomenlerinin paylaşımları çok fazla dikkat çekiyor ve karar verme aşamasında çok fazla etkili oluyor. Giyimden sağlığa, eğitimden mobilyaya kadar çoğu sektöre etki eden sosyal medya şimdi de gayrimenkul sektöründe fark yaratmaya başladı.

İnstagram Gayrimenkul Sektörünü Etkiledi!

Gayrimenkul sektörüne sosyal medyanın etkilerini değerlendiren Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü, sosyal medyadan özellikle de ünlülerin paylaşım yaptıkları konutların yurt dışında çok fazla ilgi gördüğünü, gelen taleplerde sosyal medyanın, daha çok da instagramın konuşulduğunu söyledi.

150 Milyondan Fazla Başvuru!

Günde 150 milyonun üzerinde sosyal medyada resim ile video paylaşıldığını söyleyen Danışman Özlü, sosyal medyanın artık ev almaya çok fazla etki ettiğini, bunun sonucunda da gayrimenkul sektörüne hareket geldiğini, onbinlerce beğeni alan paylaşımlara olan ilgilerin daha fazla olduğunu söyledi. Özellikle de Yemen, Ürdün, İran ve Mısır gibi ülkelerde de sektörün sosyal medyada çok fazla etkili olduğunu ifade eden Danışman Özlü, 2017 yılında sanatçı ve tanınan kişilere verilen villalar için 700 yabancı ofise başvuru yapıldığını, bu başvuruların da 170 tanesinde satış yapıldığını söyledi. Danışman Özlü, bu rakamın 2018 yılında artmasını beklediklerini, Türkiye’de de sektöre ilgisinin artacağına inandıklarını söyledi.

Gayrimenkul Danışmanlarına Instagram Kılavuzu

Emlak Danışmanı İçin Facebook’u Kullanma Rehberi

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.