Gayrimenkul Danışmanı Nasıl Olunur? Ne Kadar Kazanırlar?

Konut, arsa, arazi gibi herhangi bir gayrimenkulün alınıp satılabilmesi ya da kiraya verilebilmesi adına aracı olarak, daha çabuk ve daha güvenli bir şekilde ilgilenen kişilere danışmanlık hizmeti sunan kişiye Gayrimenkul Danışmanı adı verilmektedir. Bu alanda hizmet veren danışmanlar yalnızca alım satım işlemleri ile değil, herhangi bir bölgedeki yatırım olanaklarının kısa ya da uzun vadede ne gibi sonuçlar doğuracağı, avantajları, dezavantajları gibi konularda da destek verebilmekte, gerekli durumlarda değerleme uzmanından ya da çözüm ortağından yardım alarak görevini yerine getirmektedir. Dolayısıyla bir gayrimenkul danışmanı ya da halk arasında bilinen adı ile emlak danışmanı, daha çok gayrimenkul üzerine yatırım yapmak isteyen kişiler için büyük önem arz etmektedir.

Gayrimenkul Danışmanı Ne İş Yapar?

Gayrimenkul danışmanı, emlak ya da gayrimenkullerin alış – satış işlemlerinden ya da kiralamalarından sorumlu olan yetkili kişidir. Gayrimenkul ile alakalı olarak müşterileri bilgilendirmek, yönlendirmek gibi çeşitli görevler üstlenen gayrimenkul danışmanları, kurumsal olarak faaliyet gösteren büyük çaplı inşaat şirketlerinin hayata geçirdiği konut projelerinin tanıtımını yapmakta, ev sahibi olmak isteyen tüketicileri gerekli görülmesi halinde ekspere yönlendirmektedir. Öte yandan arsa, arazi, ofis dükkan gibi gayrimenkullerin alım – satım ve kiralamaları ile de ilgilenmektedir. Günümüzde oldukça sık rastlanılan bu meslek için pek çok birey “Gayrimenkul danışmanı nasıl olunur?” diye merak etmektedir.

Gayrimenkul Danışmanı Nasıl Olunur?

Günümüzde ilkokul mezunu olan pek çok kişi gayrimenkul danışmanı olarak hizmet verebilmektedir. Fakat bu kişilerden farklı olarak daha önde olabilmek ve daha çok tercih edilen bir gayrimenkul danışmanı olabilmek için gerekli bazı şartlar mevcut bulunmaktadır. Örneğin; gayrimenkul danışmanı olmak için gerekenlerin ilki Emlak Danışmanlığı alanında eğitim görmüş ve sertifika sahibi olmuş olmak gelir. Bu sayede emlak danışmanları sektör ile alakalı temel bilgilere sahip olurken, müşteriler nezdinde daha güvenilir bir gayrimenkul danışmanı olabilmek mümkün olmaktadır.

Gayrimenkul Danışmanı Ne Kadar Kazanır?

Gayrimenkul danışmanı maaşları, danışmandan danışmana değişiklik göstermektedir. Bu gibi bir meslekte gayrimenkul danışmanı maaşları işlerin yoğunluğuna, sunulan hizmete ve çeşitli etkenlere göre belirlenirken, ayrıca danışmanın çalışmakta olduğu şirkete göre de değişmektedir. Kurumsal bir şirkette hizmet veren gayrimenkul danışmanının maaşı sabit olurken, özel bir danışmanlık ofisinde çalışan gayrimenkul danışmanının maaşı ise yaptığı işe göre artmakta ya da azalmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.