Gayrimenkul Danışmanı ile Emlakçı Arasındaki Fark Nedir?

Gayrimenkul danışmanlığı, herhangi bir gayrimenkulün alım, satım ya da kiralama gibi işlemlerinde en doğru kararı verebilmek adına kişilerin almış olduğu bir hizmet olarak bilinmektedir. Bu alanda danışmanlık hizmeti alan tüketiciler, yatırımcılar ya da gayrimenkul sahipleri kendisi için en uygun olan kararı verebilmekte ve avantaj sağlayabilmektedir. Yatırımcılar bu sayede yatırımlarını güvenli bir şekilde gerçekleştirip en fazla kazancı sağlayabilirken, vatandaşlar ise kendisi için en uygun olan konut, arsa, arazi ya da iş yerini alabilmekte, satabilmek ya da kiralayabilmektedir. Emlakçılık ise; odalar ve yetkili kuruluşların vermiş olduğu bir sertifika sayesinde icra edilen bir aracılık hizmeti olarak tanımlanmaktadır. Yani herhangi bir gayrimenkulün alım, satım ve kiralamalarında aracılık hizmeti sunmaktır.

Gayrimenkul Danışmanı Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Gayrimenkul danışmanı olabilmek için ilkokul mezunu olmak yeterli görülmektedir. Fakat bu kriterde piyasada pek çok danışman mevcut bulunduğundan, kendisini bir adım öne çıkaran bir danışman olabilmek için üniversitelerin İktisat, İşletme, Emlak Yönetimi, İnşaat Mühendisliği, Harita Mühendisliği gibi bölümlerinden mezun olmak ya da Emlak Danışmanlığı kurslarına katılarak sertifika almak gerekmektedir.

Emlak danışmanlarının görevi, herhangi bir gayrimenkulün alım – satım ya da kiralama işlemlerinde ilgili kişileri doğru bir şekilde bilgilendirmek, yönlendirmek, konut projelerinin tanıtımını yapmak ve bunun gibi çeşitli görevlerdir.

Emlakçı Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Emlak danışmanlığında olduğu üzere emlakçı olabilmek için de ilkokul mezunu olmak yeterli görülmektedir. Bu alanda hizmet veren bir emlak ofisine sahip olan ya da bu ofislerde faaliyet gösteren herkes yetkili olabilmektedir.

Gayrimenkul Danışmanı ile Emlakçı Arasındaki Fark Nedir?

Gayrimenkul Danışmanı ile Emlakçı arasındaki fark, biri konut, ofis, dükkan, arsa, arazi gibi herhangi bir gayrimenkulün alım – satım ya da kiralama gibi işlemlerinde mülk sahibi ile müşteri arasında aracılık vazifesi görürken, diğeri bu gibi gayrimenkullerle alakalı hemen hemen her türlü danışmanlık hizmetini sunmaktadır. Örneğin; bir bölgedeki gayrimenkule yapılacak olan yatırımın ne denli kar sağlayabileceği, kişinin mali durumuna göre nasıl bir evde yaşamını sürdürebileceği ya da mülk sahibinin mülkünü satması mı, yoksa kiraya vermesi mi daha karlı bir işlem olacağı gibi konularda bilgi aktarmakta ve yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla gayrimenkul danışmanı ile emlakçı arasındaki fark, bu iki mesleği birbirinden ayırmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.