Falcon 9’un Yere Çakılması, SpaceX’in Başarısına Gölge Düşürmedi!

Dün dünya üzerindeki üretilmiş en güçlü roket olan Falcon Heavy’i test eden SpaceX, tarihi bir başarıya imza attı. SpaceX, şirketin CEO’su olan Elon Musk’ın kişisel Tesla Roadster’ini, direksiyonuna bir astronot modeli oturtarak Mars’a yakın bir yörüngeye gönderdi.

SpaceX, temsili bir yük olarak Elon Musk’ın kişisel olarak kullandığı Tesla Roadster’ini uzaya gönderdi. Son dönemlerin en büyük girişimcileri arasında gösterilen Elon Musk, tarihi bir başarıya imza attı. CEO’su olduğu Tesla’nın son  ürettiği spor araba olan Tesla Roadster’ın koltuğuna astronot kıyafetli bir model oturtan Musk, CEO’su olduğu diğer bir şirket olan SpaceX’in ürettiği ve dünya genelindeki en güçlü roket olma özelliğini taşıyan Falcon Heavy’e yükleyerek, 6 Şubat 2018’de saat 23.45’te Mars yörüngesine gönderdi.

2 Roket Yüzeye İndi, 1 Roket Çakıldı!

Falcon Heavy’nin gövdesinde üç adet daha önce kullanılmış olan Falcon 9 roketinin dünyaya geri dönmesi bekleniyor. Bu roketlerden 2 tanesi yer yüzüne geri dönerken, üçüncü roketin Atlas Okyanusu’nda yer alan iniş bölgesine ulaşmadığı iddia edilse de, Musk tarihi bir başarıya imza attı bile.

6 ay sürecek olan yolculuk, Tesla Roadster’ın Mars’a yakın bir güneş yörüngesine oturması ile tamamlanacak. Falcon Heavy’nin yeniden kullanılabilir durumda olan roketler ile çalıştırılması, şirketin önemli ölçüde maliyet avantajı elde etmesine ortam yaratırken, aynı zamanda ucuz uzay yolculuğunun da kapılarını aralıyor. Toplamda 90 milyon Dolar’lık bir maliyete sahip olan Falcon Heavy’nin kalkışı, SpaceX şirketinin sektöründe önemli bir başarıya imza atmasına da olanak sağlıyor.

Yapılan kalkış sonrasında açıklamalarda bulunan SpaceX CEO’su Musk, uzay yarışı istediğini söyleyerek sektöründe nasıl bir öncü konumda olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Şirketin yaptığı uçuş sonrasında yer yüzündeki iniş noktalarına başarıyla inen iki yan ateşleyici Falcon 9 sistemlerinden üçüncüsü, inmesi gereken Atlas Okyanusu’nun yüzlerce kilometre açığına saatte 482 kilometrelik hız ile çakılsa da, bu çakılma şirketin başarısına gölge düşürmedi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.