Facebook’a Yepyeni Özellik! Beğen Tuşunun Alternatifi: Beğenmeme Tuşu!

Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook, yepyeni bir özelliğin ilk testlerini yapmaya başladı.

Çıktığı ilk günden beri espri konusu halinde olan ve kullanıcılar tarafından yoğun bir şekilde talep edilen “beğenmeme” tuşu için ilk testler yapılmaya başladı. Sosyal medya üzerinden şiddet yönünde hakaretler barındıran, tehdit içeren birçok içerik birikmesi sonrasında Facebook harekete geçerek merakla beklenen özelliği aktifleştirme kararı aldı.

Sosyal medya devi, platformunda ortaya çıkan hakaret, nefret gibi suçları içerek yorumları saptamak adına, gönderilerin altına yeni bir tuş ekleme kararı aldı. “Downvote” adı verilecek olan buton, Türkçe olarak “beğenmeme” işlevi görecek.

ABD’de Testler Başladı

Facebook’un bu yeni özelliği, bir süredir Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı Android kullanıcıları tarafından test ediliyordu. Downvote özelliği, beğeni, emoji, yorum sayısı gibi herkes tarafından görüntülenemeyecek. Sadece beğenmeme butonunu kullanan insanlar, kaç kişinin o butona tıkladığını görebilecek iken, sakıncalı içerikler konusunda Facebook’a önemli bir kolaylık sağlayacak.

Herhangi bir şiddet, hakaret ya da tehdit içeren içerikleri hızlı bir şekilde Facebook’a bildirebilecek olan kullanıcılar, Downvote butonuna tıkladıklarında karşılarına içeriği neden beğenmediklerine yönelik bir liste çıkacak. Bu listeden, tercih edecekleri seçeneklere göre içeriğin sahip olduğu sakıncayı hızlı bir şekilde Facebook’a bildirebilecekler.

Topluluk kurallarına uymayan içerikler ile mücadele aşamasında Facebook’a önemli kolaylıklar sunacak olan bu özellik için Facebook 2015 yılından bu yana geçen süreçte geliştirme aşamasındaydı. Özelliğin dünya genelinde ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise henüz bir açıklama gelmiş değil.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.