Facebook Kullanıcıları Artık Sınıflandıralacak

Dünya üzerinde en çok kullanıcısı olan sosyal medya platformu Facebook, yeni teknolojisi ile dünya üzerinde gündeme oturdu. Facebook artık zengin ya da fakir olup olmadığınızı anlayabilecek.

Sosyal paylaşım ağı olan Facebook’un patent başvurusu yaptığı yeni bir teknoloji dünya üzerinde çok konuşulmaya başlandı. Kullanıcıların sosyal ve ekonomik durumlarının belirlenmesini, işçi sınıfı ve ya üst gelir sınıfından hangisinde yer aldığının anlaşılması için yazılım geliştirdi.

Facebook’un patent başvurusu yaptığı teknoloji ile otomatik olarak eğitim durumu, ev sahipliği ve interneti ne kadar kullandığı gibi verileri toplayarak sosyal-ekonomik durumlarını belirleyebilecek.

Facebook Açıklama Yaptı

Cuma günü Facebook tarafından açıklanan yeni teknoloji ile Facebook’un reklam içeriklerinin hitap ettiği kesimi belirlemek amacıyla geliştirdiği yazılım algoritmasını kullanacak. Patent başvurusunda bulunduğu teknoloji ile Facebook kullanıcılarının sosyal ve ekonomik grupları tahmin edilerek üçüncü ve daha fazla kurumların sponsorlu içerikleri daha doğru bir kesime ulaştıracak ve Facebook kullanan kullanıcılara da hoş bir deneyim yaşatabilecek. Bu yeni teknoloji sayesinde Facebook’u kullanan kullanıcılar sınıflara ayrılarak o kesime göre reklamları karşılarında bulabilecekler.

Sosyal medya devi Facebook’un bu teknolojiyi hayata geçirebilmesi için platformu kullanan kişilerin seyahat geçmişi, ne tür aygıtlara sahip olduğu, hangi aygıtlarda internet bağlantısını kullanabildiği, öğrenim durumu, çalıştığı yer gibi bilgileri toplayarak sınıflandırmaya karar vereceği tahmin ediliyor; bu verilere karşılık kullanıcıların çekimserliği olabileceğini düşünerek gelirlerinin sorulmayacağı belirtiliyor.

Facebook bu teknoloji sayesinde sosyal medya platformları arasında yeni bir çığır açacağı bu teknolojiye diğer sosyal medya devlerinin nasıl karşılık vereceği merak konusu olduğu ifade ediliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.