Facebook Gelirleri Açıklandı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, 2017’nin son çeyreğinde net karını ve gelirinin arttırdığını duyurdu.

Facebook, New York borsasının kapanmasının üzerine geçen yılın son dönemlerinde yaşanan bilançoyu açıkladı.

Açıklanan Bilançoya göre, Facebook’un elde ettiği net kar geçen senenin ekim-aralık döneminde yüzde 19,6 artırarak 4,27 milyar dolara ulaştı. Bir önceki yılın aynı zamanlarında şirket 3,57 milyar dolara net kar elde etmişti.

Şirketin 2016’nın dördüncü çeyreğinde hisse başına düşen net kar 1,21 dolar iken, 2017 son döneminde bu miktar 1,44 dolara yükselmiştir.

Ayrıca Facebook şirketinin geçen yıl dördüncü çeyreğinde gelir yüzde 47,2 yükselerek 12,97 milyar dolara yükseldi. Facebook, 2016 senesinin dördüncü çeyreğinde 8,81 milyar dolar elde ettiğini açıklamıştı.

Facebook, reklam gelirlerinden elde ettiği gelir ise 2017 son çeyreğinde 8,63 dolardan 12,78 milyar dolara ulaşarak yüzde 48,1 artış gösterdi.

2017 yılının çeyrek reklam gelirleri yüzde 89’u mobil reklamlardan gelirken, bu yüzdelik dilim geçen senenin aynı zamanında yüzde 84 olmuştu.

Geçen seneye oranla ekim-aralık dönemlerinde de günlük ve aylık aktif kullanıcı sayılarında da artış olduğu açıklandı.

Bu duruma göre Facebook’un günlük aktif kullanıcı sayısı 2017 senesinin son döneminde 1,4 milyar kişi olurken bir önceki senenin son çeyreğine göre yüzde 13,8 yükseldi.

Facebook’u kullanan aylık aktif kullanıcı sayısı da aynı dönem içerisinde 2,13 milyar kişiye ulaşarak seneden seneye 14,5’lik artış gösterdi.

Facebook Kurucusundan Açıklama

Sosyal Medya Platformu Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamayla birlikte; Facebook üzerinden yayınlanan viral görüntüler için şirket olarak  kısıtlamaya gittiklerini belirterek, bu kısıtlamayla birlikte Facebook üzerinde harcanan zaman günlük olarak yaklaşık 50 milyon saat azaltılmış oldu, diyerek son gelişmeleri aktardı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.