Evli Bireyler Konut Kredisi Çekerken Eşlerin Kredi Notu Önemli Mi?

Özellikle yeni evlenen çiftler, günümüzün ekonomik problemlerinden oldukça fazla etkilenmektedir. Üstüne bir de konut satış fiyatlarının olağandan yüksek olup el yakması birçok çifti bankalardan konut kredisi çekmeye yöneltmektedir.

Konut kredisi çekmek isteyen çiftlerden birinin kredi notu düşük olması kafalarda soru işareti bırakmaktadır. Eğer çiftlerden birinin kredi notu düşük ise kredi çekme konusunda çeşitli farklılıklar meydana gelmekte ve duruma göre cevap oluşturmaktadır. Örneklerle açıklamak gerekirse;

Yasal Takip Varsa Kredi Çekilir Mi?

Eğer evli çiftlerden birinin kredi borcu için aktif yasal bir takip süreci varsa ve bu süreç devam ediyorsa bankalar ve kredi veren aracı kurumlar eş durumundan dolayı hiçbir şekilde kredi vermemektedir. Sadece ufak tefek miktarlarda ihtiyaç kredisi sağlamaktadır.

Eğer çiftlerden birinin kredi notu düşük yani aktif yasal takip süreci gibi bir durum söz konusu değilse ailenin geliri, aile bireylerinin sayısı, kredi notunun neden düşük olduğu gibi birçok sebebi gözeterek kredi başvurusunu sonuçlandırmaktadır. Bu nedenle evli çiftlerden birinin kredi notu düşükse eğer kredi başvuruları her çift için farklı sonuçlanmaktadır. En net cevabı alabilmek için konut kredisi çekilmek istenen bankaya giderek başvuru yapılmalıdır.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Eğer eşinizin kredi notu düşük ise bunu yükseltmek sizin konut kredisi almanızı kolaylaştıracaktır. Bu notu yükseltmek için öncelikle eşiniz üzerine yasal bir takip süreci varsa, banka ile anlaşma yoluna giderek borcu yapılandırın veya komple tek seferde kapatın. Banka ile yasal takip süreç problemini bozduktan sonra hiçbir işlem yapmadan beklemeniz sizin banka kredi notunuzu yükseltmez. Bunun için bankalarla ufak tefek miktarlar da olsa düzenli çalışmaya başlayın. Faturalarınız için ödeme talimatları veriniz ve ödemelerinizi düzenli olarak zamanlı bir şekilde yapın. Bu işlemleri yaptıktan sonra geçen 6 – 12 aylık süreç içerisinde yeniden konut kredisi başvurusunda bulunarak cevap bekleyiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.