Ev Satın Alırken Dikkat! Alıcı Danışmanlığı Dönemi Başladı!

Ev Satın Alırken Dikkat! Alıcı Danışmanlığı Dönemi Başladı!

Türkiye’de ev satın alan her 10 kişiden 1’inin kazıklandığını söyleyen Tınar, bu kapsamda yeni bir projeyi devreye soktuklarını söyledi.

Emlakçılık yapanların sadece satıcı danışmanlığı hizmeti verdiklerini söyleyen Yukova Danışmanlık Sahibi Altay Tınar, bunun bir de alıcı haklarının korunduğu bir bölümünün olması gerektiğini söyledi.

Gayrimenkul Sektöründe Yeni Dönem!

Gayrimenkul sektöründe alıcı danışmanlığı dönemine start verildiğini aktaran Tanır, ev alacak vatandaşlara evlerin gerçek değerlerini, tapularını, ipotek durumlarını, iskan durumlarını araştırmaları ve sunmaları için uzmanların bulunduğunu söyledi. Bunlarında yanı sıra aynı zamanda uzmanların gerekli olması durumunda da satın alınacak olan evin lazer ölçüm cihazları ile oda oda taranarak kat planlarının ve gerçek metrekare birimlerini hazırlayıp, sunduklarını söyledi.

Bu kapsamda da hem hukukçuların hem bilişimcilerin hem de mühendisler yer aldığı bir birim oluşturduklarını söyleyen Tanır, ev satan alan her 10 kişiden birinin 2017 yılında kazıklandığını, 100 metrekare olarak satılan evlerin 90 metrekare olarak çıktığını, vatandaşların bu konuya dikkat etmediklerini söyledi.

Tanır: Ev Satın Alırken Bunlara Dikkat Edin!

Ev satın alınırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında iskan durumunun yer aldığını söyleyen Tanır, bunun yanı sıra pek çok konuya da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Net brüt metrekare farkının konutun değerini direkt olarak etkilediğini söyleyen Tanır, söylenen metrekare değerlerinin brütten nete geçişinde ne kadarlık bir değer kaybı verildiği, kolon ve duvar kalınlıklarının, ortak alanlarında hesaptan düşürülüp düşürülmediğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Konut değerlemesinin ise uzman ya da kurum tarafından yapılması gerektiğini söyleyen Tanır, tapuların kontrol edilmesi, ipoteklerin, hacizlerin sorgulanması, projelerin incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.