Ev Fiyatları Yükseldi, Konut Satışları Düştü

Ev Fiyatları Yükseldi, Konut Satışları Düştü
Ev Fiyatları Yükseldi, Konut Satışları Düştü

Bankalar tarafından uygulanan konut kredisi faiz oranları ile ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılı süreçlerin bir araya gelmesi ile beraber ev fiyatları yükselmesi sonucu konut satış rakamları önemli bir gerileme yaşadı.

Konut satışlarında meydana gelen düşüşün arkasında yatan sebepler arasında bankaların konut kredisi faiz oranları ve ekonomide yaşanan sıkıntılı süreçler en önemli nedenler olarak gösteriliyor. Bu kapsamda yaşanan satış azlığı herkes tarafından bilinirken bir yandan da konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar, şu anda belirli sebeplerden dolayı satılamamasına rağmen konut fiyatlarında meydana gelen yükseliş ile alakalı nedenler ortaya çıkararak kamuoyunu bilgilendiriyor. Fakat bir yandan da, az satışa rağmen yüksek fiyat tepki toplamayı sürdürüyor.

Kan Kaybı Yaşandı

Kan Kaybı Yaşandı
Kan Kaybı Yaşandı

Gayrimenkul sektörü, ekonomik anlamda yaşanan buhranlı süreç sonrasında en çok sorun yaşayan alanlar arasındaki yerini aldı. Bankalar tarafından yüksek faiz ile verilen konut kredisi düşünüldüğünde, yaşanan kan kaybı her geçen gün biraz daha arttı. Son olarak da TÜİK tarafından açıklanan verilere göre konut satış rakamlarındaki önemli daralma devam etti.

Ev Fiyatları Neden Yükseliyor?

Ev Fiyatları Neden Yükseliyor?
Ev Fiyatları Neden Yükseliyor?

Az satışa rağmen ev fiyatların yükselmesi de ayrı bir tartışma konusu oldu. Bu kapsamda uzman yorumları, pandeminin etkisinin tüm dünyada konutlara olan talebin arttığı yönünde oldu. Yüksek emtia fiyatları ve dolar kuru da diğer sebeğ olarak gösterildi. Aynı zamanda yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle uzmanlar yükselişin hala devam edeceğini vurguladı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.