Ev Almak İsteyen Vatandaşlara Devlet Desteği Sağlıyor mu?

Ev Almak İsteyen Vatandaşlara Devlet Destek Sağlıyor mu?
Ev Almak İsteyen Vatandaşlara Devlet Destek Sağlıyor mu?

Ev alma hayali olan vatandaşlara yönelik devlet desteği bazı faktörler ön plana çıkarken, bu destekler de kendi aralarında farklı gruplara ayrılıyor. Bu kapsamda desteklerin bir kısmı ev alımları adına doğrudan destek yaratırken bir kısmı da ihtiyaç sahibi ailelere katkı sağlıyor. Özellikle ev sahibi olmak adına devlet desteğini kullanarak maliyet oranını düşürmek isteyen vatandaşlar konu ile ilgili kapsamlı araştırma yapmaya devam ediyor.

33 bin TL Ev Alım Devlet Desteği

33 bin TL Ev Alım Devlet Desteği
33 bin TL Ev Alım Devlet Desteği

33 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe kazanç yöntemi ile vatandaşlar, devlet destekli ev sahibi olabiliyor. Bunun için bankalarda açılan konut hesabı ile birikim yapılan süre zarfı boyunca devlet desteği alınır. Destek ödemeleri, birikim süresine göre farklılık gösterir. Birikim ödemeleri hesapta tutulan paranın yüzde 22’si kadar yükselmesi halinde destek miktarı 33 bin liraya kadar çıkar. Bunun için hesaplara ya aylık ya da 3 ayda 1 olmak üzere birikim adına yatırım yapılması gerekir. Minimum 36 ay birikim yapan vatandaşlar, hibe destek alabiliyor.

40 bin TL Ev Yapım Desteği

40 bin TL Ev Yapım Desteği
40 bin TL Ev Yapım Desteği

İhtiyaç sahibi aileler adına da Aile Bakanlığı’ndan barınma desteği alınabiliyor. Bunun için hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olması halinde arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma kaydı ile yardım sağlanır. Bu gerekliliği karşılayan vatandaşlar, Betonarme ev yapımları için 40 bin lira, prefabrik ev yapımları için ise 30 bin lira destek alabilir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.