Euro’nun Yükselmesi Pilotları Olumsuz Etkiledi

Son zamanlarda ekonomide yaşanan döviz kurunun değerlenmesi hem yerli pilotları hem de yabancı pilotların maaşlarını etkiledi. Aynı zamanda yine döviz kurları nedeniyle pilot olmak isteyenleri olumsuz yönde etkiledi.

Euro Artışı Pilotları Etkiledi

Dolar ve Euro’nun her geçen değer kazanması pilot olacakları olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları Akademisi’ne kabul edilen adaylar 3 sene önce 100 bin Euro’ya imza atıyorlardı. Bu rakam şuanda 140 bin Euro’ya yükseldi. Akademi, pilotlardan yetiştirme ücretini uçmaya başladıkları zamandan 10 sene boyunca tahsil ediyor. Şuandaki güncel kur değerlerine göre de pilotlar 750 bin Türk Lirasına imza atmış oluyor. 3 sene önce bu rakam Türk Lirası karşılığında 263 bin Türk Lirasıydı. Ancak bu borca imza atanlar euro’nun yükselmesi sonrasında borçlar 400 bin Türk Lirasına kadar yükselmiş oldu. Kurun bu şekilde artmaya devam etmesi de borçların her geçen gün katlanarak yükselmesine sebep oluyor.

10 Sene Çalışma Zorunluluğu Var

Kurdaki hareketlenmeler eğer bu şekilde sürerse pilotların borçları milyon liraların da üzerine çıkacak. Akademide yetişen pilotları bir hayli endişe sarmaya başladı. Pilotlar, borçların kesintilere rağmen sürekli olarak artmasından dertliler. Kurdaki değerlenme yükseldikçe de maaş kesintileri bir hayli yükselecek gibi görünüyor. Akademi’den mezun olan Türk Hava Yolları pilotlarının 10 sene çalışmaları için şart bulunuyor.

Ek Bilgi: Türk Hava Yolları tarafından Havacılık Akademisi’ne çok daha fazla sayıda adayın başvuru yapabilmesi için örgün eğitim haricinde açık öğretimde eğitim görenlerin de başvuru yapmalarına imkan verilmişti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.