Esnaf ve Sanatkarlar Dikkat! Zam Yok Ancak Ödemeler Arttı!

Esnaf ve Sanatkarlar Dikkat! Zam Yok Ancak Ödemeler Arttı!

Esnaf ve sanatkarların yaptıkları yıllık ödemeler ile ilgili açıklamalar geldi.

Son 5 senedir fiyatlarında artış yaşanmayan sicil kayıt ücretleri ile yıllık aidat tarife ödemesi 2018 yılında da artırılmaması için karar alındı. Ancak…

TESK Başkanından Açıklama

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yıllık aidat ücretleri ile oda sicil kayıt ücretleri değerlendirildi.

TESK Başkanı Palandöken, 2017’de uygulanan ücretlerin 2018’de de aynı şekilde kalacağını, değişikliğin söz konusu olmayacağını açıkladı.

Uygulama ile kararın yönetmeliği bugün Resmi Gazete’de resmen yürürlüğe girdi. Haber esnaf ve sanatkar vatandaşları sevindirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar 2018’de Ne Kadar Ödeme Yapacak?

Üyelerin odaya ödeyecekleri yıllık aidatın ücreti o yıl içindeki asgari ücret tutarının onda birinden az olamaz koşulu bulunmakta. Bu nedenle de 3. meslek grubunda yer alan vatandaşlar ile il, ilçe ve meslek gruplarında yer alanlar bu sene içinde brüt asgari tutarın onda biri kadar ödeme yapacaklar.

2018’de Esnaf ve Sanatkarların ödeyeceği yıllık aidat ile oda kayıt ücreti;

  • grupta yer alan odalar için 318 TL
  • grupta yer alan odalar için 225 TL
  • grupta yer alan odalar için 203 TL olacak.

Zam Yok Ancak Fiyatlar Yükseldi!

Geçtiğimiz günlerde enflasyon ve 2018 asgari ücret açıklaması yapılmıştı. Asgari ücrette 2018’de uygulanacak zam oranı yüzde 4 olarak açıklanmıştı. Ancak enflasyonun hiç beklemedik şekilde çok yükselmesi nedeniyle aradaki enflasyon farkının da asgari ücretlere ekleneceği duyurulmuştu.

Esnaf ve Sanatkar vatandaşların yıllık ödemeleri ise asgari ücretlere bağlı olduğu, hatta bu tutarın 10’da birinden az olamayacağı yasasının bulunduğu açıklandı. Bunun sonucunda da asgari ücretin artması ile beraber esnaf ve sanatkar vatandaşların ödemeleri de artmış oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.