Eski Telefon Devinden Yeni Yatırım

ABD’li firma olarak bilinen Motorola’nın Kanada da merkezi olan güvenlik sistemleri üreticisi Avigilon firmasını 1 milyar dolar karşılığında satın aldığını belirtti.

Güvenlik Sistemleri Üreticisi olan firmanın merkezinin Kanada’nın Vancouver kentinde bulunan Avigilon şirketinin Başkanı James Henderson’ın yaptığı açıklamayla birlikte Motorola’nın kendilerinden bağımsız bir şekilde şirket olarak çalışmaya devam edeceği ve Avigilon’un da marka olarak dünya çapında kalacağını belirtti.

Başkan Henderson’un yaptığı açıklamada, yapılan anlaşmanın Motorola’nın Avigilon firmasını 1 milyar dolar peşin ödeyerek satın aldığını kaydetti.

Avigilon Güvenlik Firmasının, hapishaneler, havaalanları, devlet kurumları, sağlık merkezleri, okullar ve dünya çapında bulunan kumarhaneler için güvenlik kamerası ve sistemleri üretiyor. Şirket’in ABD’de ve uluslararası teknoloji pazarında 750’den fazla patentli ürünü bulunuyor.

Üretim olarak polis kameraları ve polis hattı için çift yönlü telsizler üreten Motorola, satın aldığı şirket ile birlikte ilk defa gözetleme ve analitik pazarına giriş yapıyor. Yaşadığı ekonomik ve rekabet sorunları nedeniyle telefon piyasasında kendinde yere edinemeyen Motorola’nın yeni yatırımla birlikte tekrardan toparlanabileceği iddia ediliyor.

Motorola cephesinden gelen açıklamayla birlikte de Motorola firması olarak bu satın almayla hem vizyonumuzu da genişleterek yeni ürünleri de piyasaya süreceklerini belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.