Ertelemeli Kredi Ne Anlama Gelir?

Ertelemeli kredi, tüketicilerin ödeme güçlüğü çekmemesi adına sağlanan ve kredinin çekildiği tarihten itibaren geri ödeme süresi belli bir süre ertelenen bir kredi türüdür.

Kredi sağlayan banka ya da finans kuruluşları, bahsi geçen kredinin çekildiği tarih itibari ile geri ödeme sürecin ilk taksit ödemesinin 3 ay ya da 6 ay ileriye atılarak geç başlatılması niteliğine sahip olan kredi ürününe ertelemeli kredi adı verilir. Söz konusu ertelemeli kredi kullanan tüketiciler, krediyi kullandıktan 3 ya da 6 sonra ödemeye başlarlar.

Ertelemeli Kredi Ne Anlama Gelir?

Kredi erteleme, kullanılan kredi ürünün ilk taksiti olarak belirtilen miktarın, ödeme tarihi olarak belirtilen tarihten daha sonraki bir tarihe ötelenmesi işlemine verilen addır. Özellikle de kredi taksitini ilk ay ödemeye gücü olmayan tüketiciler tarafından tercih edilmesi gereken bir kredi türüdür. Kredi erteme işlemi gerçekleştirilerek kullanılan ertelemeli kredide ilk taksit tüketicinin durumuna göre 3 ay ya da 6 ay sonra ödenebilir.

Ertelemeli Kredi Nasıl Alınır?

Ertelemeli krediden faydalanabilmek için öncelikle tüketicinin kredi başvurusunda bulunması gerekir. Başvuruda bulunulan kredi için banka tarafından ödeme planı hazırlanırken tüketicinin ödemesiz dönem talebinde bulunması durumunda ertelemeli kredi kullanılmış olur. Söz konusu bu talep ayrıca bankanın telefon bankacılığı, mobil bankacılık ve internet bankacılığı hizmetleri üzerinden de verilebilir.

Tüketicinin kullanacağı kredi ürününe göre banka tarafından tüketiciden talep edilen belgelerin ertelemeli kredi başvurusunda bulundurulması tavsiye edilir. Bu belgelerin en kısa süre içerisinde bankaya teslim edilmesi, kredi başvuru sürecini bir hayli çabuk bir şekilde sonlandıracaktır. Ayrıca kredi erteleme işleminin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğini tüketicinin kredi notu belirleyecektir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.