Ertelemeli Kredi Alabilmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kredi kullanmak üzere bir bankaya başvuruda bulunulduğunda, kullanılan kredinin ilk taksit ödemesi, çekilen tarihten itibaren bir ay sonrasıdır. Fakat bazı tüketiciler maddi açıdan hemen ödeme gücüne sahip olmayabilir. Dolayısıyla birkaç at erteleme isteyebilir. Bu gibi durumlarda bankalar tarafından sunulan çözüm ertelemeli kredidir.

Bankalar, kredinin çekildiği tarihten itibaren 3 ay kredi erteleme işlemi gerçekleştirebilirler. Ertelemeli kredinin en önemli niteliği ise, her türlü kredi için uygulanabilir olması ve tüketiciye avantaj sağlamasıdır.

Ertelemeli Kredi Almanın Şartları Nelerdir?

Bankalar, ertelemeli kredi kullandırırken genellikle ekstradan bir şart koşmazlar. Tüketici tarafından kredi başvurusu gerçekleştirilen kredi türünde başvurusu ile alakalı olarak hangi belge ve şartlara gerek görülüyorsa, ertelemeli kredi için de aynı şartlar geçerlidir.

Her kredide olduğu gibi ertelemeli kredide de kredi notu ve kara liste bulunup bulunmamak, kredi başvurusunda aranan niteliklerin en önemlisidir. Banka tarafından belirtilen kredi notunun altında bir nota sahip olan tüketiciler ile kredi notu oldukça düşük olan tüketiciler ertelemeli kredi imkanından faydalanamazlar.

Ertelemeli Kredi Alabilmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Ertelemeli kredi imkanından faydalanmak isteyen tüketiciler, kredi başvurusunda bulunduklarında ödemesiz dönem içerisinde talepte bulunmalılar. Başvuru esnasında ödeme planı hazırlanırken, söz konusu dönemde kredi ertelemenin talep edilmesi durumunda, banka tüketicinin kredi notunu incelemeye alır. Kredi notunun yüksek ya da banka tarafından yeterli olması durumunda ise ilk taksit ödemesinin 3 ay ya da 6 ay sonrasına ötelenmesini sağlar.

Ertelemeli krediye başvurmak isteyen tüketiciler, en yakın banka şubesine, internet şubesine, telefon bankacılığına, SMS bankacılığına ve mobil bankacılığa müracaat edebilirler.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.