Endüstri 4.0 Yapay Zeka ile Birleşiyor

Yapay zeka ve robotlar önümüzdeki günlerde yaşamımızda daha çok aktif rol alacak. Özellikle de kullanımı günlük hayatta yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan yapay zeka insanlığın hayatı için nerdeyse bir devrim niteliğinde denilebilir. Yapay zeka ve robot teknolojilerini günlük hayatımızda nasıl şekilleneceğini yazıya döken LG Electronics Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Kevin Cha, Endüstri 4.0’ın nasıl şekilleneceğini kaleme aldı.

Onbinlerce teknoloji tutkunu, dünya pazarıa sunulan yeni ürünleri ve cihazları test etmek amacıyla 50 yıldır her Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı CES’te buluşuyor. Teknoloji tutkunları tarafından büyük ilgi ve heyecana sahne alan organizasyonda bu yıl, Yapay Zeka ve Robot Teknolojikeri, tanıtılan diğer cihazlardan daha çok ilgi görmeye başardı.

Organizasyon içersinde tanıtılan robotların yaptığı hareketler ve yetenekler her geçen gün daha karmaşık bir olaya dönüşürken, CES’te sergilenen yapay zeka ve robot teknolojileri de aynı oranda günlük hayatımıza monte ediliyor. Yapay zeka ve robot teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin yaşam kalitesinden, iş hayatındaki her zaman yaptığımız işlere kadar yaşantımızı oluşturan dinamikleri yerinden oynatması bekleniyor.

Günümüz teknolojisinde Dördüncü Endüstriyel Devrim olarak adlandırılan Endüstri 4.0’ın parçası olarak dünya ekonomilerine eşsiz fırsatlar oluşturuluyor. İki asırdan fazla süren üç Sanayi Devrimi büyük oranda “makineleşme” olarak gerçekleştirirken en son yapılan  Dördüncü  Sanayi Devrimi  tamamen üçünden farklı olup “fiziksel,dijital ve biyolojik” yaklaşımları eritiyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.