Emlak Tebliği’nde Değişiklik! Devir İmkanı Geldi!

Emlak Tebliği'nde Değişiklik! Devir İmkanı Geldi!

Milli Emlak Genel Tebliğinde değişiklik yapıldı.

Maliye Bakanlığı’nın Milli Emlak Genel Tebliğinde Değişiklik yapıldı. Söz konusu değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı ve resmen yürürlüğe girdi.

Devir İşlemleri için İmkan!

Söz konusu değişiklik kapsamında, belediye ile mücavir alan sınırları içinde bulunan ve 1 Ocak 2003 tarihinden önce kesin olarak açıklanan imar planları içinde bulunan yerleşim yeri olarak kullanılan bir takım alanlar düzenlemeye gitti. Teknik kapsamda amaç doğrultusunda kullanılması şartlara uygun olmayan mera, kışlak ile birlikte yaylaklardan, yerleşim içinde yer alan fakat üzerinde herhangi bir yapılaşma mevcut olmayan parsellerin hak sahiplerine devretme olanağı geldi.

Özellikleri belli olan gayrimenkulleri belediyeler, il özel idareler ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarından değerleri karşılığında satın alanlar ile birlikte söz konusu taşınmazların hem kanuni hem de akdi haleflerinden ek olarak bir ücret talep edilmeyecek.

Yine söz konusu gayrimenkuller kapsamında dava açılamayacak olup, devam eden davalardan ise vazgeçilmesi gerekecek. Hazine adına tesciline ya da mera, kışlık ile yaylak olarak sınırlandırılması kapsamında karar kılınan alanların, kesinleşen yahut mevcut durumda tapuda infaz edilmesi ile ilgili kararlar uygulanması söz konusu olmayacak.

Meralık niteliği değiştirilip Hazine adına tescil edilen gayrimenkullerden ise, kamu hizmeti kapsamında gerekli görülmeyen, Hazine tarafından tasarrufa konu olmayan, mevcut durumda tapuda Hazine adına kayıtları bulunan tapuları da istemeleri durumunda ücret talep edilmeden öncesindeki kayıt sahiplerine ya da yasal mirasçılarına devir işlemleri yapılacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.