Emlak Sektöründe En Çok Değer Kazanan İl Yalova Oldu!

Türkiye genelinde neredeyse her şehir emlak fiyatları yükselişe geçerken, son 5 yılda en çok değer kazanan ilin Yalova olduğu belirlendi.

Şehirleri birbirine bağlayan ulaşım yolları, şehirlerdeki gayrimenkullerin değerine değer katıyor. Son 5 yıla ait olan verilere göre, Türkiye genelinde en çok değer kazanan iller sırasıyla Yalova, İstanbul ve Çanakkale olarak gerçekleşirken, en az değer kazanan iller ise Mardin, Şanlıurfa ve Erzurum olarak gerçekleşti.

Yalova Bir Emsal

Emlak sektörünün gelişimi, artık Türkiye’nin üç büyük ili olan İstanbul, Ankara ve İzmir ile yetinmiyor. Buna verilebilecek en güzel örnek ise Yalova oldu. Osmangazi Köprüsü’nün proje halin iken açıklandığı tarihten itibaren şimdiye kadar olan süreçte Yalova’daki gayrimenkuller hızlı bir şekilde değer kazanmaya başladı.

Bir takım emlak kuruluşları tarafından yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen veriler ile Türkiye genelinde en çok ve en az değer artışı gösteren iller belli oldu. Söz konusu bu araştırmaların neticesinde elde edilen verilere göre, ülkede emlak sektöründe en çok yükselişe geçen ilk üç il Yalova, İstanbul ve Çanakkale olurken, en az yükseliş gösteren ilk 3 il ise Mardin, Şanlıurfa ve Erzurum oldu.

Osmangazi Köprüsü ve Göç Fiyatların Artmasındaki Etken

Yalova’nın bu denli artış göstermesi üzerine sektör temsilcileri tarafından bazı değerlendirmeler yapıldı. Kentte yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarının emlak sektöründe fiyatları önemli ölçüde etkilediğini dile getiren sektör temsilcileri, şehrin son zamanlarda göç almaya başladığını da ifade ediyor. Öte yandan Osmangazi Köprüsü ile beraber bölgede bulunan gayrimenkullerin değerini katladığını ifadeden temsilciler, şehrin imar planlaması kısıtlı olduğu için fazla konut üretimi gerçekleştirilemediğini, göç ile birlikte artan talep sebebiyle de konut fiyatlarının yükselişe geçtiğini belirtiyor. Ayrıca arazi fiyatlarının artmasının da konut fiyatlarının artmasına neden olduğu da belirtiliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.