Emlak Konut Tapu İşlemleri ile İlgili Tüm Detaylar!

Emlak Konut Tapu için Gerekli Belgeler Nelerdir? Tapu Masrafları Ne Kadar? Emlak Konut Tapu İşlemleri ve diğer detaylar için…

Emlak Konut GYO, Türkiye’de 60 yılı aşkın süredir konut üretimi gerçekleştirmekte olan bir şirkettir.  Bunun ile beraber gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak da hizmet vermekte olan Emlak Konut GYO, sektörde sergilemiş olduğu üstün başarısı ve çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Hayata geçirmiş olduğu konut projeleri ile vatandaşlara kaliteli yaşam imkanı tanıyan şirket, zaman zaman uygulamaya soktuğu kampanyalar sayesinde de avantajlı ev ve tapu sahibi olabilme fırsatı sunmaktadır.

Emlak Konut’tan ev satın almaya karar veren vatandaşlar kısa süre içerisinde tapusunu da alabilmektedir. Bu doğrultuda vatandaşların tapusunu alabilmek için gerekli belgeleri yanında bulundurması yeterli olmaktadır. Eğer tapu işlemleri birinin vekaleti ile gerçekleştirilecekse, bunun için de noterden vekaletname çıkarılması gerekmektedir. Bu gibi durumlarda gerekli olan vekaletnamenin nasıl olduğunu merak edenler için şirketin resmi internet sitesinde Emlak Konut tapu vekaletname örneği mevcut bulunmaktadır.

Emlak Konut Tapu için Gerekli Belgeler

Emlak Konut GYO’dan ev, dükkan, iş yeri, ofis gibi herhangi bir bağımsız bölüm satın alacak olan müşterilerin satın alma ve tapu devir işlemleri için yanında bazı belgeleri bulundurması gerekmektedir. Emlak Konut tapu işlemleri için gerekli olan bu belgeler; nüfus cüzdanı fotokopisi, belediyeden alınacak rayiç bedel, 2 adet fotoğraf, borcu yoktur yazısı, muvafakatname, düzenleme şeklinde vekaletname ve devre konu olan taşınmazın banka kredisi ile alınması halinde ipotek belgesi, kredi borcu kapandı ise borcun bittiğine dair yazı alınması gerekmektedir.

Emlak Konut Tapu Alma

Emlak Konut tapu alma işlemlerini ilk defa gerçekleştirecek olan vatandaşlar ise öncelikle satın alacak oldukları bağımsız bölümü belirlemekte ve ödeme planına karar vermektedir. Kredi ile alınacak olan taşınmazlar için de gerekli kredi işlemleri bankaya gitmeye gerek olmadan satış ofislerinde halledilebilmektedir. Tapu alma işlemleri ise satın alınan taşınmazın tüm borcunun kapatılmasının ardından gerçekleştirilmektedir.

Emlak Konut Tapu Masrafları Ne Kadar?

Emlak Konut tapu masrafları, diğer tüm tapu işlemlerinde olduğu üzeredir. Bu durumda Emlak Konut’tan ev ya da iş yeri satın alan vatandaşlar tapu dairesinde gerçekleştirilecek olan işlemler için tapu harcı masrafı gibi gerekli ödemeleri yapmaktadır. Emlak Konut’a özel ekstradan herhangi bir masraf ödenmemektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.