Emekliler İçin Binlerce Yeni Konut Yolda!

Türkiye Emekliler Derneği konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamasında emeklilere müjdeyi verdi. Dernek, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya’da emekliler için özel olarak ucun konut üretimi gerçekleştirileceğini duyurdu.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) emeklilerin konut ihtiyacını uygun bir fiyat karşılığında giderebilmek adına hayata geçirilen projenin ilk aşamasında, Ankara’da konut üretimi gerçekleştirileceğini açıkladı.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün konu ile alakalı olarak basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu bu açıklamasında Ergün, bu kapsamda TOKİ ile devam eden konut projelerinin yanında TÜED olarak da çalışmalar yapıldığını anlattı.

Emeklilere Yarı Fiyatına Konut Fırsatı

Emeklilerin dar imkanları ile ev sahibi olabilmelerini sağlamak adına bankalar ile önemli anlaşmalar gerçekleştirildiğini anlatan Kazım Ergün, emeklilerin kendi evlerinde otururken kira ödercesine ev sahibi olmalarına olanak tanıyan modeller de içinde olmak üzere sınırsız ödeme seçenekleri oluşturabilmek adına çalışmalar yürüten ekibin, Türkiye’nin güçlü bankaları ve inşaat şirketleri ile önemli projelere imza attıklarını anlattı. Banka ve inşaat şirketlerinin adeta “icat” olarak tabir ettikleri söz konusu bu projeler sayesinde, emeklilerin ve birinci dereceden yakınlarının, bir konutun neredeyse yarı fiyatına, nitelikli projelerde 20 yıla varan vade imkanları ile ev sahibi olabileceklerini de açıklamalarına ekledi.

Proje dahilinde İncek’teki konutlar için başvuruların toplandığını, Yukarıyurtçu için de başvuruların 1 Haziran’dan itibaren toplanacağını dile getiren TÜED Başkanı Ergün, söz konusu tüm projelerin banka garantisinin yanı sıra TÜED ve Emekkent tarafından sıkı denetime tabi tutularak hayata geçirileceğini anlattı. Ayrıca kiraya verememe, satamama gibi kısıtlamaların yapılmadığı projede, ucuz, kaliteli ve uygun vadede ödeme seçeneklerinin sunulacağını da ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.