Elon Musk’ın Mars’a Fırlattığı Falcon Heavy Yolculuğuna Başladı!

elon-muskin-marsa-firlattigi-falcon-heavy-yolculuguna-basladi

SpaceX ve Tesla’nın Mars’a fırlattığı roket Falcon Heavy’nin uzaya fırlatılma işleminin ilk aşaması başarıyla tamamlandı.

Elon Musk Yine Bir İlki Gerçekleştirdi

Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu dünyaca ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve dünyanın en büyük uydu taşımacılığı şirketlerinden olan SPaceX’in Mars’a fırlattığı roket Falcon Heavy uzaya fırlatıldı. Roketin fırlatılma işleminin ilk aşaması başarıyla tamamlandı, Falcon Heavy’den ayrılan kapsül dünyaya döndü. Kapsül yeniden kullanılabilecek.

Roketin İçine Tesla Roadster Yerleştirildi

SpaceX ve Tesla tarafından uzaya fırlatılan Mars roketi Falcon Heavy’nin fırlatılma anı tarihi sahnelere yol açtı. Fırlatılma anı milyonlarca kişi tarafından canlı olarak izlendi. İşlem başarıyla ve sorunmsuz bir şekilde gerçekleştirilirken Falcon Heavy’nin içinde bir Tesla otomobilinin olması da ayrıca dikkatleri üzerine topladı. Roketten ayrılan iki kapsül tekrar kullanılmak üzere dünyaya geri döndü. Falcon Heavy adlı roketin Mars’a doğru olan yolculuğu devam ediyor.

Roketin Ağırlığı 2.250 Ton

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve uydu taşımacılığı yapan SpaceX’in Mars roketi Falcon Heavy’nin deneme uçuşu gerçekleştirildi. Elon Musk’ın şirketi Tesla tarafından SpaceX’in deneme uçuşunu yaptığı rokete bir de elektrikli otomobil yerleştirildi. Falcon Heavy’nin içine yerleştirilen Tesla Roadster de Mars’a yolcu edildi. Saturn 5’ten beri uzaya fırlatılan en yüksek taşıma kapasiteli olan Falcon Heavy’nin ağırlığının 2.250 ton olduğu bildirildi.

İkinci Etap için Yörüngeye Girdi

Falcon Heavy’nin fırlatılma işleminin ilk aşamasında sonra roketin iki kapsülü dünyaya geri döndü. İşlemin başarıyla tamamlandığı bildirildi. İşlem başladıktan 3 dakika sonra süratini artırıcı özelliğe sahip roketlerden ayrılan Falcon Heavy ikinci etap için Dünya yörüngesine doğru ilerlemeye başladı. Böylece en riskli kısmın sona ermiş olduğu açıklandı. Falcon Heavy, Dünya’nın Van Allen radyasyon bandında dolaşımını tamamlayacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.