Elektrikli Isıtıcı İle Isınmak Daha Masraflı!

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, elektrikli ısıtıcı ile ısınmaya çalışan vatandaşlar daha fazla elektrik faturası ödüyor.

Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. (DEDAŞ) tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, bu haftanın Enerji Verimliliği Haftası olması dolayısıyla bilinçli bir şekilde tüketilen enerjinin ehemmiyetine dikkat çekmek maksadıyla bir takım veri çalışmaları yürütüldüğü ifade edildi.

Elektrikli Isıtıcalar 3,5 Kat Daha Fazla Yakıyor

Öte yandan DEDAŞ tarafından yapılan bu açıklamada, doğalgaz ile ısınmaya göre, elektrik ile ısınmanın bir ailenin aylık bazdaki bütçesinin bir hayli üzerinde gerçekleştiğinin altı çizilerek, doğalgaz tüketimi ile ısınma sağlanan bir evde bir ayda 300 liralık doğalgaz tüketilmesi halinde bile elektrikli ısıtıcıların 3,5 kat daha fazla enerji harcadığı ifade edildi. Ayrıca elektrikli ısıtıcılar ile ısınmayı tercih eden ailelerin, gerek enerji tasarrufu bakımında, gerekse ev ekonomisi açısında büyük bir kayıp yaşadığı da açıklamalara eklendi.

Halkın Bilinçlenmesi İçin Çalışmalar Sürdürülüyor

Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel de, söz konusu olan konu ile alakalı olarak ayrıca açıklamalarda bulundu. Murat Karagüzel açıklamalarında bölgede yaşayan aileler için bilinçli bir şekilde elektrik tüketiminin nasıl gerçekleştirilebileceği hakkında bilgi verebilmek adına yürütülen çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirtti. Soğuk havalarda ısınmak için elektrikli ısıtıcıları tercih eden ailelerin bir taraftan ülke ekonomisine zarar verirken, diğer taraftan da doğal kaynakları bilinçsiz bir şekilde israf edilmesine neden olduğunu dile getiren Genel Müdür Murat Karagüzel, yine elektrikli ısıtıcı sayesinde diğer vatandaşların haklarını göz ardı ederek sorumsuzca davranış sergilemiş olduklarını ifade etti. Bölge halkının bu gibi durumlar için daha bilinçli ve görev üstlenici olacaklarına inançlarını tam olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.