E-Devlet İmar Barışı Başvurusu Detayları!

E-Devlet İmar Barışı Başvurusu Detayları!
E-Devlet İmar Barışı Başvurusu Detayları!

E-Devlet İmar Barışı Başvurusu Yapabilirsiniz. Bunun için saatlerce sıra beklemenize gerek yok.

Türkiye genelinde yaklaşık olarak 13 milyon konutun imar ve iskan problemlerini çözüme kavuşturması hedeflene Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin düzenlemeye İmar Barışı adı verilmektedir. Genelde E Devlet üzerinden imar barışı başvuruları herkes tarafından bilinmemektedir. Bu nedenle girişlerin nasıl yapılacağı detaylarına değinilmiştir.

İmar Barışı
İmar Barışı

Hayata geçirilen bu düzenleme sayesinde İmar Barışı için vatandaşlar tarafından gerçekleştirilecek olan başvurular en son 31 Ekim 2018 olurken, vatandaşlar başvurularını e-devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirmiştir. Bundan sonrası için de imar barışı açıklamaları önemle beklenmektedir.

E-Devlet İmar Barışı Başvuru Girişi

E-Devlet İmar Barışı Başvuru Girişi
E-Devlet İmar Barışı Başvuru Girişi

2018 imar barışı başvuru e devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Vatandaşlar için tek bir başvuru kanalı olarak kullanılmakta olan e devlet uygulaması sayesinde online olarak kolaylıkla başvuru yapabilmek mümkündür.

2018 imar barışı başvuru e devlet işlemini gerçekleştirirken vatandaşların dikkat etmesi gereken belli başlı hususlar mevcuttur. T. C. Kimlik numarası ve e devlet şifresi ile sisteme giriş yapan yapı sahipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kendisinden yapı adına talep ettiği bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmesi gerekmektedir. Bilgileri yanlış olan yapıların başvurusu kabul edilmemektedir.

E-Devlet İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?
İmar Barışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hayata geçirilen bu düzenleme ile yapılarını kayıt altına almak isteyen vatandaşların başvurularını yalnızca e devlet sistemi üzerinden kabul etmektedir. E devlet imar affı başvurusu için gerekli olan belgeler; e devlet şifresi, geçerli bir e-posta adresi, geçerli bir telefon numarası ve yapıya ait ada, parsel numaraları, yapının kat sayısı büyüklüğü ve bunun gibi bilgiler talep edilmektedir.

Bakanlık tarafından talep edilen bilgi ve belgeleri toparlayan vatandaşlar T. C. Kimlik numarası ve şifresi ile birlikte sisteme giriş yapmakta ve bakanlığın İmar Barışı Başvuru sayfasını açmaktadır. Sayfa üzerinden gerekli görülen kişiler ve arsaya yönelik bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde giren vatandaşlar, yapının aykırılığını gösteren iki adet fotoğrafı da sisteme yüklemektedir. Tüm bilgiler girildikten sonra başvuru yapılmakta ve Bakanlığın onayına sunulmaktadır.

E-Devlet İmar Barışı Ödeme Süresi

İmar Barışı Ödeme Süresi
İmar Barışı Ödeme Süresi

E devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunan bireyler için, ödenmesi gereken belli bir bedel ortaya çıkmaktadır. Yapı Kayıt Belgesi alabilmek için ödenmesi gereken bu bedel adına son ödeme tarihi de belirlenmiştir. Buna göre imar barışı ödeme süresi ise yılın sonuna kadar belirlenmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.